Hvor Er Tunesien

Indholdsfortegnelse:

Hvor Er Tunesien
Hvor Er Tunesien

Video: Hvor Er Tunesien

Video: Hvor Er Tunesien
Video: Nostalgia (TN) u0026 Elmina Band (EGY) - Tunisia u0026 Egypt Music Medley 2024, April
Anonim

Tunesien er blevet et populært feriemål på grund af dets geografiske placering, milde middelhavsklima og relative stabilitet. Det er især berømt for sine badebyer.

Hvor er Tunesien
Hvor er Tunesien

Geografiske træk i Tunesien

Tunesien ligger i Nordafrika, og en del af dets grænse løber langs Middelhavskysten. Det er et relativt lille land. Dens areal er 163 tusind kvadratmeter. km, og befolkningen er omkring 10 millioner mennesker. I vest grænser det op til Algeriet, i det sydøstlige - mod Libyen. På Tunesiens territorium er det nordligste punkt på det afrikanske kontinent, der ligger omtrent i samme afstand fra de italienske øer Sicilien og Sardinien. Landets kystlinje er 1148 km.

Tunesiens lettelse er varieret. I nord, i området ved grænsen til Algeriet, er terrænet bjergrigt, i den centrale del er det fladt. I syd ligger Sahara-ørkenen. Det højeste punkt i Tunesien er Jebel Shambi-bjerget, der er 1544 meter højt. Det laveste punkt, den tørrende saltsø i Chott el Garsa, ligger 17 meter under havets overflade.

Klima og kultur

Tunesiens klima varierer alt efter placering. I nord hersker et tempereret klima med milde regnfulde vintre og varme tørre somre, i syd er det meget varmt og tørt. På den nordlige kyst af Middelhavet er hovedstaden i staten, byen Tunesien. I januar er den gennemsnitlige temperatur i hovedstaden 6oC, i august - 33oC. Der er meget få store byer i den sydlige region af landet.

Langt størstedelen af befolkningen er araber. I nogen tid var staten under Frankrigs protektorat, så vestlig indflydelse mærkes i den tunesiske kultur. Tunesien kaldes krydset mellem øst og vest, og det forsøger at opretholde en balance mellem sin rige arabiske arv og moderne vestlige påvirkninger.

Populære feriebyer ved Middelhavskysten

Turisme i landet er en af de hurtigst voksende industrier. Alle typer transportstøtte fungerer i Tunesien: luftlinjer, jernbaner og veje. Kystbyerne på kysten er særligt attraktive for turister.

I udvejsområder svarer påklædningskoden til enhver europæisk by eller et turistområde. I andre dele af Tunesien skal du klæde dig mere beskedent.

Port El Kantaoui er en af de vigtigste badebyer. Oprindeligt opfattet som et eksklusivt feriemål, i dag er det kendt for sine hvide bygninger, brostensbelagte gader, smarte marina, golfbaner og strande.

På østkysten ligger byen Sousse. Det er en gammel by med mange historiske seværdigheder. Det er også berømt for sine støjende orientalske basarer, strande og en overflod af restauranter med fransk køkken.

Den gamle bydel i Sousse, medinaen, er et verdensarvssted.

I byen Hammamet i 60'erne. Det første hotel blev bygget i det 20. århundrede. Siden da har byen med succes udviklet sig som en udvej. Dens funktioner inkluderer en lang sandstrandstrimmel, fiskerestauranter og golfbaner. Det kombinerer den gamle bys charme med strandcaféer og diskoteker.

Anbefalede: