Hvilken Kappe Er Det Nordligste Punkt I Afrika

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Kappe Er Det Nordligste Punkt I Afrika
Hvilken Kappe Er Det Nordligste Punkt I Afrika

Video: Hvilken Kappe Er Det Nordligste Punkt I Afrika

Video: Hvilken Kappe Er Det Nordligste Punkt I Afrika
Video: Как Англия правит миром? Почему Англия захватывала колонии? 2024, Marts
Anonim

Afrika er et af de hotteste kontinenter på planeten. På samme tid har den imidlertid set fra geografisk synspunkt også et ekstremt nordligt punkt, som er et lille forbjerg i Middelhavet.

Hvilken kappe er det nordligste punkt i Afrika
Hvilken kappe er det nordligste punkt i Afrika

Afrikas nordligste punkt

Det mest ekstreme punkt på det afrikanske kontinent har følgende geografiske koordinater: 37 ° 20 '28' nordlig bredde og 9 ° 44 '48' østlig længde. Således kan vi fastslå, at dette punkt er beliggende på en af de små staters område i Nordafrika - i Tunesien.

En nærmere gennemgang af karakteristika ved dette punkt afslører, at det er et udkanten, der stikker langt nok ud i Middelhavet. Det arabiske navn på dette verdensberømte punkt udtages som "Ras al-Abyad", men ganske ofte kan du finde en forkortet version af denne sætning - "El-Abyad".

Fra et materielt synspunkt er begge disse muligheder legitime. Faktum er, at "løb" i oversættelse fra arabisk til russisk bare betyder "kappe", så brugen af den russiske analog i denne situation er helt acceptabel. Til gengæld kan ordet "abyad" oversættes fra det originale sprog som "hvid", og "el" er bare en artikel, der ikke kan oversættes i denne situation. Således betyder navnet på Afrikas ekstreme nordlige punkt i oversættelse til russisk "hvid kappe".

Ikke desto mindre er det ifølge geografer usandsynligt, at dette navn blev givet ham i forbindelse med dets nordlige position. Mest sandsynligt afspejler dette navn sandets specielle farve på denne middelhavskyst.

Andre navne

Samtidig har kappen, som er det ekstreme nordlige punkt på det afrikanske kontinent, andre navne. Så på det tidspunkt, hvor Tunesien var en fransk koloni, var navnet ret udbredt i europæiske lande, hvilket var en oversættelse af den arabiske original til fransk: det blev kaldt "Cap Blanc", hvilket på fransk også betød "hvid kappe". Den primære kilde til dette navn var imidlertid det arabiske navn på dette geografiske punkt.

Et andet navn, der var almindeligt i disse dage, var navnet "Ras Engela", som analogt med det moderne navn ofte blev forkortet til versionen af "Engel": faktisk kan et sådant navn oversættes til moderne russisk som "Cape Engela" ". Forskere antyder, at denne afrikanske kappe kunne have modtaget et sådant navn til ære for den tyske rejsende Franz Engel, som var ganske berømt i sin tid, som gjorde flere betydningsfulde geografiske opdagelser i slutningen af det 19.-20. Århundrede, selvom hans aktiviteter var mere forbundet med Sydamerika end med Afrika.

Anbefalede: