Hvor Er Den Farligste Vulkan

Hvor Er Den Farligste Vulkan
Hvor Er Den Farligste Vulkan

Video: Hvor Er Den Farligste Vulkan

Video: Hvor Er Den Farligste Vulkan
Video: Roben u0026 Knud - Verdens farligste dyr 2024, April
Anonim

Vulkaner er ikke bare og ikke kun et imponerende og smukt syn. Rejsendes stier går ikke ofte til disse fantastiske bjerge. Mange mennesker foretrækker at beundre langt væk. Dette er ikke tilfældigt, fordi et vulkanudbrud kan være farligt for tusinder af mennesker.

Hvor er den farligste vulkan
Hvor er den farligste vulkan

Gennem århundreder har menneskeheden gentagne gange stået over for forfærdelige naturkatastrofer, som inkluderer jordskælv, orkaner, tsunamier, oversvømmelser og vulkanudbrud.

Som du ved, er et vulkanudbrud processen med udstødning fra et krater til overfladen af varmt snavs, aske og magma, som tilsammen danner lava. Ud over faren for at blive begravet eller brændt af dens vandløb er der risiko for forgiftning af vulkanske gasser under et udbrud.

Blandt de mange vulkaner, der findes på Jorden, er det ekstremt vanskeligt at bestemme, hvilken der udgør den største trussel, da selv eksperter ikke entydigt kan svare på, hvordan denne eller den anden vulkan opfører sig.

Ikke desto mindre betragtes ifølge de fleste forskere den aktive vulkan Nyiragongo i Republikken Congo (Afrika) som en af de farligste. Dens udbrud kan føre til ødelæggelse af den nærliggende millionby i Goma, som vil være en endnu større tragedie end den berygtede udbrud af Vesuv, hvilket førte til ødelæggelsen af den antikke romerske by Pompeji.

Forskernes frygt er ikke utilsigtet: I de sidste par år har Nyiragongo brudt ud flere gange. I den henseende insisterer eksperter på, at lokale redningsmænd til enhver tid er klar til at evakuere den lokale befolkning.

Anbefalede: