Hvorfor Flyet Er Den Sikreste Form For Transport

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Flyet Er Den Sikreste Form For Transport
Hvorfor Flyet Er Den Sikreste Form For Transport

Video: Hvorfor Flyet Er Den Sikreste Form For Transport

Video: Hvorfor Flyet Er Den Sikreste Form For Transport
Video: 7 лайфхаков с ГОРЯЧИМ КЛЕЕМ для вашего ремонта. 2024, April
Anonim

Efter den næste besked om flystyrtet over hele verden er der en bølge af aerofobi - frygt for at flyve i fly. Folk returnerer betalte billetter og skifter ruter i tro på, at landtransport er sikrere. Men er der virkelig stor sandsynlighed for at komme ind i et flystyrt?

Hvorfor flyet er den sikreste form for transport
Hvorfor flyet er den sikreste form for transport

Antal ulykker fordelt på forskellige typer transport

For at forstå, om det er så farligt at flyve på fly, er det værd at henvise til de officielle statistikker. I 2013 blev 31 luftulykker officielt registreret. Det er vigtigt at indse, at disse tragiske begivenheder ikke kun skete med russiske fly, det er statistikker for hele verdenen, og antallet af disse flyvninger inkluderer også godstransport og ikke kun passagerer.

Det er klart, at antallet af ulykker på motorveje er meget højere. Så ifølge officielle statistikker var der kun i første halvdel af året 62.984 registrerede vejtrafikulykker på Den Russiske Føderations område, det vil sige ca. 346 ulykker om dagen.

Med hensyn til jernbanetransport er statistikken mindre beklagelig, men indikatorerne er langt fra de luftfartsmæssige. Så kun på Gorky-jernbanen i 2013 var der 17 ulykker, hvor 12 mennesker døde. Desværre findes der ingen generelle statistikker over jernbaneulykker over hele verden, men i nogle lande, for eksempel i Indien, er situationen meget værre end i Rusland, så det bliver klart, at antallet af ulykker i absolutte tal i lufttransport er meget lavere end den samme indikator på motorveje eller jernbane.

Når man analyserer katastrofer, er det selvfølgelig værd at overveje den udbredte forekomst af biler. Men antallet af flyrejser pr. Dag kan sammenlignes med antallet af tog, der afgår fra jernbanestationerne hver dag.

Alvorligheden af konsekvenserne af katastrofen på forskellige typer transport

Som regel er der ingen overlevende efter et flystyrt. Imidlertid antyder de samme tørre statistikker, at denne erklæring ikke er helt sand. I 2013 døde 311 ud af 827 mennesker, der flyvede på styrtede fly, i løbet af seks måneder døde 7.801 mennesker i trafikulykker i Rusland, og yderligere 80.330 blev såret.

Med hensyn til jernbanetransport er der en høj dødelighed i vejtrafikulykker ved overfarten, men i de fleste hændelser under togets bevægelse får folk moderate skader og blå mærker.

Cirka halvdelen af flyulykkerne opstår under landing af flyet på jorden. Interessant nok er årsagen til omtrent den samme andel af ulykker dødelig pilotfejl.

Hvilken type transport er mindst farlig

Forsikringsselskaber hjælper med at forstå, hvilken type transport der er mindst sikker, fordi de konstant studerer statistikkerne over ulykker på land, i luften og til søs. Det er interessant, at de laveste priser for forsikring af varer, der transporteres ad søvejen og lufttransport, dvs. sandsynligheden for et ugunstigt resultat af forsikringsselskaber her betragtes som lavere.

Med hensyn til passagererne er de forsikret med en lavere procentdel til jernbanetransport og under flyvningen med fly. Og rejser med landtransport (personlig og offentlig) betragtes som den mest risikable af alle mulige typer rejser.

Anbefalede: