Nogle Interessante Fakta Om Australien

Nogle Interessante Fakta Om Australien
Nogle Interessante Fakta Om Australien

Video: Nogle Interessante Fakta Om Australien

Video: Nogle Interessante Fakta Om Australien
Video: Антарктида это Австралия или Австралия это и есть Антарктида! От кого огородились? 2024, April
Anonim

Australien er kontinentet med det mindste landområde. Det er placeret på den sydlige halvkugle, og årstiderne i dette land er modsat årstiderne på den nordlige halvkugle. Så hvis vinteren kommer i Rusland, kommer sommeren til Australien. De fleste af byerne i dette land ligger i nærheden af havet, så strande kan findes over tusind kilometer af kysten.

Nogle interessante fakta om Australien
Nogle interessante fakta om Australien

De første europæere landede ved bredden af det australske kontinent i 1520'erne. Det var en ekspedition med 4 portugisiske karaveller under ledelse af Cristovao Mendonka. Efter 100 år besøgte hollandske søfolk Australien: Kaptajn Dirk Hartog gennemførte forskning på vestkysten, Abel Tasman beviste, at de tidligere opdagede lande er et kontinent.

I august 1770 blev en ekspedition af den engelske navigator James Cook organiseret for at udforske kontinentet. Australien blev erklæret en britisk besiddelse og navngivet New South Wales. James Cook blev officielt kendt som opdageren af Australien. Koloniseringen af fastlandet begyndte i 1788. Australien blev en britisk straffekoloni - kriminelle blev forvist til dette økontinent.

Australien er nu et af de ti mest udviklede kapitalistiske lande i verden. Statens hovedstad er Canberra. Status blev tildelt denne by som et kompromis for Sydney og Melbourne. Australien har mange attraktioner.

En af de vigtigste er Sydney Opera House. Det hører til de smukkeste bygninger, der blev opført i det tyvende århundrede. Teatret blev bygget i 1960'erne, har fremragende akustik og har næsten 1.000 haller, som hver kan rumme mere end 5.000 mennesker. Den største stålbuebro på jorden er også placeret i Australien - det er Sydney Harbour Bridge. Den højeste bygning på den sydlige halvkugle er Sydney Television Tower.

Et af kendetegnene ved australierne er, at 88% af befolkningen bor i byer, og 22% af de voksne ikke har børn; 32% af kvinderne og 34% af mændene har aldrig været gift. Australien anses for at have den højeste læsefærdighed i verden, da befolkningen læser aviser oftere end folk i andre lande.

Kun i Australien er der dyr som koala, kænguru, emu, kookaburra. Dette land har den største græsarealer i verden svarende til Belgiens territorium. Og fårpopulationen er meget større end befolkningen i landet. Sammenlign: Australien har cirka 150 millioner får og en befolkning på omkring 20 millioner.

En af de interessante fakta om Australien er opførelsen af verdens længste hegn. Det blev rejst for at beskytte får fra dingohunde i perioden 1880 til 1885. Længden af denne struktur er 5.614 kilometer.

Der falder mere sne i de australske alper end i de schweiziske alper. Derfor er vintersport ret populær her. Great Barrier Reef ligger ud for kysten af Queensland i Koralhavet. Det er 2.000 kilometer langt og er det længste koralrev i verden. Resort-øerne i Great Barrier Reef er prestigefyldte og dyre feriedestinationer for dykkere fra hele verden.

Anbefalede: