Seværdigheder USA: Monument Valley

Seværdigheder USA: Monument Valley
Seværdigheder USA: Monument Valley
Anonim

Erosion af klipper over store områder på jorden fører ofte til dannelsen af bjergrige og kuperede strukturer med en usædvanlig form, der minder om gamle tårne, fantastiske figurer eller søjler. Især mange af disse unikke geologiske formationer er koncentreret i Nordamerika.

Seværdigheder USA: Monument Valley
Seværdigheder USA: Monument Valley

Et af de mest unikke naturreservater ligger i dalen af den lille San Juan-flod, som er en biflod til det store Colorado. Her på de ufrugtbare sletter i det sydøstlige Utah, nær grænsen til staten Arizona på territoriet for den største Navajo-reservation i USA, stiger enorme stativer af rød sandsten op til skyerne, der langtfra ligner ruinerne af gammel arkitektonisk strukturer. Dette er den berømte "Monument Valley".

I dag er det et beskyttet område, som officielt er i Navajo-indianernes besiddelse - en af de mest talrige indianerstammer i USA (ca. 250 tusind mennesker). Under de barske forhold i ørkenen fører Navajos deres traditionelle livsstil. Tilbage i det 17. århundrede lærte de af spanierne at opdrætte får og geder. Monument Valley er hellig grund for Navajo. Indianerne beskytter det selv nidkært. For eksempel er bjergbestigere forbudt at bestige resterne, og nogle særligt sårbare områder i parken er generelt lukket.

I moderne tid ligger en park på Monument Valley, hvor mange film og musikvideoer om cowboytemaer blev filmet.

Når du kommer til Monument Valley langs motorvejen (det er den eneste, der fører til dette sted) gennem Arizona-ørkenen, ser det ud til, at nogle fantastiske kongerige med slotte, skyskrabere og abstrakte skulpturer vises i horisonten. Alt dette ser meget imponerende og fantastisk ud. Det unikke ved dette sted er, at det blev skabt af naturen selv.

Anbefalede: