Metro I Rusland: Interessante Fakta

Indholdsfortegnelse:

Metro I Rusland: Interessante Fakta
Metro I Rusland: Interessante Fakta

Video: Metro I Rusland: Interessante Fakta

Video: Metro I Rusland: Interessante Fakta
Video: Неизвестные факты о московском метро 2024, Marts
Anonim

Nogle af os bruger metroen hver dag, andre meget sjældent, og stadig andre har aldrig brugt den overhovedet. Men få mennesker tænkte på, hvilke byer der har en metro, hvordan det ser ud, da den blev bygget. Der er mange interessante fakta om denne score.

metro tog
metro tog

I alt er der syv undergrundsbaner i Rusland, som ligger i følgende byer:

Moskva

· Sankt Petersborg

Kazan

Novosibirsk

· Nizhny Novgorod

Samara

· Jekaterinburg

Også i Volgograd er der en metro-sporvogn (underjordisk højhastigheds-sporvognssystem), som faktisk betragtes som en metro.

Moskva

Moskva Metro anses for at være den første i Rusland i længden. Den første metrolinje åbnede den 15. maj 1935. I dag består metrosystemet af 12 linjer, har 196 stationer med en samlet længde på 327,5 km. 44 stationer i Moskvas metro er anerkendt som genstande fra kulturarven. I 2020 er det planlagt at åbne 78 flere stationer. I gennemsnit bruger 8 millioner mennesker Moskva-metroen om dagen.

image
image

I passagen mellem metrostationerne "Rimskaya" og "Ploschad Ilyicha" slår en rigtig springvand.

76 unikke bronzeskulpturer er installeret på Ploschad Revolyutsii station.

På nogle stationer i metroen i Moskva, der er dekoreret med marmor, kan du finde mange uddøde forhistoriske dyr - koraller, nautilus, ammonitter, søpindsvin, forskellige bløddyr.

De fleste af fossilerne er ved stationerne i linjerne Arbatsko-Pokrovskaya, Sokolnicheskaya og Zamoskvoretskaya.

image
image

Sankt Petersborg

St. Petersburg Metro (tidligere kaldet Leningradsky) blev lanceret den 15. november 1955. St. Petersburg metro består nu af 5 linjer, der inkluderer 67 stationer, med en længde på mere end 113 km. I 2020 er det planlagt at åbne 13 nye stationer. Mange stationer i St. Petersburg metro er også genstande til kulturarv. Den gennemsnitlige passagertrafik om dagen er 2, 11 millioner mennesker.

image
image

Petersburg metro betragtes som den dybeste metro i verden med en gennemsnitlig dybde på 70-80 m.

I Skt. Petersborg-metroen kan du finde to monumenter for Pushkin på én gang - ved stationerne "Pushkinskaya" og "Black River".

Skt. Petersborg-metroen "(/)" består af elementerne "" og "/" - "rulletrappe", elementerne "(" og ")" - "tunnelens bue".

image
image

Novosibirsk

Den første metro i Sibirien blev åbnet den 28. december 1985. I dag har Novosibirsk metro 2 linjer med 13 stationer, 15,9 km lange. Den gennemsnitlige passagertrafik er 240 tusind mennesker om dagen. Udsigterne til opførelse af yderligere 3 metrostationer er under overvejelse.

image
image

Novosibirsk metrobro betragtes som den længste i verden; den strækker sig over 2.145 meter og forbinder de to bredder af Ob-floden.

I 2005 blev metroen i Novosibirsk anerkendt som den sikreste i Rusland.

Novosibirsk metro kaldes også den mest reklame. Ud over bannere og plakater udsendes annoncer på internt tv på metrostationer og i togvogne. De fleste af bilerne blev solgt til annoncører og malet i en eller anden mærkefarve.

image
image

Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod-metroen blev åbnet den 20. november 1985. Der er 2 metrolinjer, der inkluderer 14 (13 underjordiske og 1 overfladestationer) 18,9 km lange. Gennemsnitlig trafik om dagen - 120 tusind mennesker. I 2018 er det planlagt at åbne yderligere 2 stationer, og i 2020 er det planlagt at bygge flere stationer. Der er også diskussioner om opførelsen af en 3 metrolinje, der vil bestå af 15 nye stationer.

image
image

Selvom Nizhny Novgorod-metroen betragtes som lille, ligger den største station i Europa og SNG, Moskovskaya, her. Stationen er dekoreret med marmor i form af krigsstræerne i Moskva.

Stationen "Moskovskaya" har 4 retninger på én gang og er unik, fordi der er ingen anden sådan i Rusland.

image
image

Jekaterinburg

Jekaterinburg-metroen blev åbnet den 26. april 1991. Metroen har en metrolinje, der inkluderer 9 metrostationer med en samlet længde på 12,7 km. Passagertrafik - 143,6 tusind mennesker om dagen. På dette tidspunkt diskuteres opførelsen af den anden metrolinje, antallet af stationer og længden er stadig ukendt.

image
image

Yekaterinburg-metroen betragtes som den korteste metro i verden.

Flere stationer har været under opførelse i over 22 år. Oprindeligt var 32 stationer planlagt, men byggeriet blev stoppet på grund af Sverdlovskmetrostroys konkurs.

image
image

Kazan

Kazan Metro blev åbnet ganske nylig - den 27. august 2005. Består af en metrolinje med 10 stationer. Længden af Kazan-metroen er ca. 16 km. Passagertrafikken er 85, 7 tusind mennesker om dagen. Yderligere udvidelse af Kazan-metroen er stadig under diskussion.

image
image

Kazan metro betragtes som den mest ubesøgte metro. Dybest set bruges den kun af turister for at se på stationernes luksuriøse udsmykning. Af denne grund er metroen medtaget på listen over de reneste undergrundsbaner i verden.

image
image

Samara

Samara-metroen blev åbnet den 26. december 1987. Det har en metrolinje på 10 stationer, 12,7 km lange. Samara-metroen bruges af et gennemsnit på 44,5 tusind mennesker om dagen. Indtil 2018 er det planlagt at bygge yderligere tre metrostationer.

image
image

Samara-metroen betragtes som den sikreste i Rusland, i hele sin eksistensperiode er der ikke sket en eneste nødsituation her.

Katastrofefilmen Metro blev filmet på Alabinskaya station. Samara-metroen spillede rollen som metroen i Moskva.

image
image

Volgograd

Volgograd Metro Tram er en højhastigheds sporvogn. Metro-sporvognssystemet inkluderer 22 stationer, hvoraf 6 er under jorden. Længden af alle stationer er 17,3 km (et afsnit på 7,1 km løber under jorden).

image
image

Volgograd højhastighedstog tog 4. plads ifølge Forbes-magasinet på listen over 12 mest interessante sporvognsruter i verden.

image
image

Også i nogle byer i Rusland bygges eller designes metrolinjer. Omsk-metroen har været under opførelse siden 1992. Den eneste metrostation er hidtil bestilt - biblioteket opkaldt efter Pushkin. Med støtte fra ex-præsident Medvedev D. A. er åbningen planlagt til 300-årsdagen for Omsk i 2016.

Krasnoyarsk metro: metroen blev bygget her i 1995-2011, byggeri blev stoppet, der er ingen udsigter til fornyelse.

Chelyabinsk Metro har været under opførelse siden 1992, åbningen er planlagt efter 2017.

Perm Metro: Den første officielle plan for Perm Metro blev offentliggjort i 1982. Samtidig begyndte arbejdet med den indledende cyklus. Byggeri er blevet udsat på ubestemt tid.

Rostov-metroen blev inkluderet i byens generelle plan i 2011, designen begyndte.

Anbefalede: