Sådan Kommer Du Til Solovki

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kommer Du Til Solovki
Sådan Kommer Du Til Solovki

Video: Sådan Kommer Du Til Solovki

Video: Sådan Kommer Du Til Solovki
Video: Соловецкий лагерь особого назначения (С.Л.О.Н.). С чего начинался ГУЛаг 2024, April
Anonim

Solovki (Solovetsky Islands) er beliggende på det historiske og kulturelle område kaldet det russiske nord. Hele dette område er præget af en hidtil uset smag og original arkitektur.

Sådan kommer du til Solovki
Sådan kommer du til Solovki

Solovetsky-øerne ligger i Det Hvide Hav nær indgangen til Onega-bugten. Administrativt hører Solovki til området Arkhangelsk, men det vil være meget lettere at komme til dette sted fra Karelen. Området for Solovetsky-øhavet er omkring 347 kvadratkilometer, og det samlede antal øer, der er inkluderet i det, overstiger hundrede.

Sådan kommer du til Solovki fra Karelen

Fra byerne i det centrale Rusland til Solovetsky-øerne kan nås gennem byen Kem. I denne lille gamle bydel, som var centrum for den legendariske Kemsky volost, er der en jernbanestation, hvor tog ankommer fra Moskva, Skt. Petersborg og Petrozavodsk. Kort sagt kan du komme til Kem med ethvert tog, der kører til Murmansk. Kem og Solovki er forbundet med vandtransport. Private både og lokale rederier sejler til øhavets attraktioner. Men det er værd at overveje, at motorskibe rejser til Solovetsky-øerne ikke fra selve byen Kem, men fra landsbyen Rabocheostrovsk, hvor du kan købe en billet til Vasily Kosyakov-motorskibet til en pris på ca. 800 rubler for en -tur. Både til Solovki går også fra byen Belomorsk, som også ligger i Karelen. I dette tilfælde vil billetten være 100-200 rubler dyrere, da afstanden til Solovki er større herfra end fra Rabocheostrovsk.

Om sommernavigationen kan man nå Solovetsky-øerne selv fra Moskva. I dette tilfælde bevæger skibet sig langs Belomorkanal og passerer på mange landskabssteder på vej. Stop ved Solovki varer en dag.

Luftkommunikation med Solovetsky-øerne

Der er en lufthavn på Bolshoy Solovetsky Island, der kan modtage små fly. Luftkommunikation med Solovki udføres fra Arkhangelsk. Du kan flyve fra Vaskovo lufthavn til Solovetsky-øerne med et lille tjekkisk fly L-410, og fra en anden Arkhangelsk civil lufthavn, Talagi, en gang om ugen kan du flyve til Solovki på An-2. Det er værd at bemærke, at hvis du ønsker det, kan du gå fra Arkhangelsk til Solovetsky-øerne med båd.

Når du planlægger et uafhængigt besøg på Solovetsky-øerne, skal du på forhånd vide om det kommende vejr. Storme her kan vare i flere dage, og i havene afbrydes kommunikationen med fastlandet.

Prisen for billetter til en krydstogtskib på ruten Arkhangelsk-Solovki vil være omkring 8.000-12.000 rubler for en luksushytte. Men du kan købe en billet til hytter uden køjer. Dens pris for en enkelt tur er omkring 1.500 rubler.

Anbefalede: