Sådan Kommer Du Til De Græske øer Uden Schengen

Sådan Kommer Du Til De Græske øer Uden Schengen
Sådan Kommer Du Til De Græske øer Uden Schengen

Video: Sådan Kommer Du Til De Græske øer Uden Schengen

Video: Sådan Kommer Du Til De Græske øer Uden Schengen
Video: Ø-hop rundt på de skønne Græske øer 2024, April
Anonim

Oplysningerne om, at det er muligt at komme til de fem græske øer uden Schengen-visum, glædede russerne meget. Et sådant pilotprojekt blev lanceret af de græske myndigheder for at tiltrække en yderligere strøm af turister, men desværre er dette forslag i dag i tvivl.

Sådan kommer du til de græske øer uden Schengen
Sådan kommer du til de græske øer uden Schengen

Muligheden for at besøge de græske øer uden Schengen-visum dukkede op for turister fra Rusland i juli, dette program blev foreslået af de græske myndigheder efter aftale med Tyrkiet og Bruxelles. Projektet var oprindeligt planlagt i perioden fra 7. juli 2012 til 30. september. Turister på den Ægæiske kyst i Tyrkiet kunne tage en færge til så populære græske øer som Lesvos, Rhodos, Kos, Samos og Chios og blive der ikke mere end 15 dage.

For at gøre dette var de kun nødt til at ansøge om et "letvægtsvisum" efter at have ansøgt mindst en dag til en rejsearrangør i Tyrkiet, give billetter til færgen dertil og tilbage, et gyldigt pas, en hotelreservation og to fotografier. Omkostningerne ved et sådant visum er 35 euro, det vil sige ca. 1400 rubler. Der kunne også opnås et "letvægts" visum ved det græske grænsepunkt efter at have nået øerne på anden måde.

Tusinder af turister og beboere i Tyrkiet benyttede sig af den fremragende mulighed, som myndighederne præsenterede. Russere, der længe har været vant til at hvile i Tyrkiet, gik også gerne til de græske øer og nyder nye muligheder. Rejsearrangører begyndte at sælge kombinerede ture på den Ægæiske kyst, priserne steg straks.

Men muligheden for at besøge de græske øer uden Schengen varede kun i to uger. To russere gik på et "letvægtsvisum" til Rhodos og vendte ikke tilbage inden for 15 dage. De er heller ikke længere på øen. Observatører, der nøje fulgte projektet, konkluderede: turisterne rejste til et andet Schengen-land og betragtes nu som illegale indvandrere. Således underminerede russerne omdømmet til ærlige turister, og programmet blev suspenderet. Visumtjenesten har suspenderet programmet, og i dag kræves en standardprocedure for at få et Schengen-visum i Rusland for at besøge Rhodos.

I dag er situationen på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland tvetydig. Allerede annonceret om de begrænsninger, der er pålagt udlændinges indrejse, for eksempel har du nu brug for en operatør og et hotelkupon, en returbillet og nogle andre dokumenter. Mest sandsynligt genoptages besøg på øerne uden visum, da dette er en meget rentabel indtægtskilde for Grækenland, men det maksimale ophold reduceres fra 15 dage til flere dage.

Anbefalede: