Turistmenu: Hvad Man Skal Lave Mad I En Gryde

Indholdsfortegnelse:

Turistmenu: Hvad Man Skal Lave Mad I En Gryde
Turistmenu: Hvad Man Skal Lave Mad I En Gryde

Video: Turistmenu: Hvad Man Skal Lave Mad I En Gryde

Video: Turistmenu: Hvad Man Skal Lave Mad I En Gryde
Video: 3 lækre tyrkiske retter! - Ahmarni's Køkken 2024, April
Anonim

Selv om det siges, at mad tilberedt over et lejrbål i en lejrpotte er alligevel lækker, er dette kun delvis sandt. Erfarne turister indrømmer, at en tankeløs kombination af produkter ikke vil redde ildens duftende røg eller den magiske gryde eller den fantastiske natur. Turistmenuen og opskriften på retterne bør tænkes ud allerede før vandreturen, så fødevareforsyningen er nok til hele perioden med adskillelse fra civilisationen, og morgenmad, frokost og middag er efter alles smag.

Turistmenu: hvad man skal lave mad i en gryde
Turistmenu: hvad man skal lave mad i en gryde

Morgenmad

En vandretur morgenmad skal være både stor, hjertelig og velsmagende på samme tid, fordi dens opgave er at give turister energi før frokost. Og det, hvis ikke grød, vil klare denne rolle bedre end nogen anden.

Det er bedre at tilberede korn om aftenen. Hvis du tager den nødvendige mængde til fremtidige spisere, skal du skylle den i vand for at fjerne bitterheden fra den. Hvis du suger hirse natten over, koger grøden dobbelt så hurtigt om morgenen. Om morgenen fortyndes mælkepulver med rent vand i forholdet 1: 1 i en kedel, tilsæt hirse (forholdet mellem korn og væske skal være 1: 6, da hirse øges i volumen 6 gange under tilberedningen), tilsæt sukker og salt efter smag og læg det over en brændende ild. Sørg for, at indholdet ikke løber væk. Kog grøden under konstant omrøring, indtil den er kogt igennem, det tager normalt 20 til 30 minutter. Hvis det er muligt (og ønsket), kan du krydre grøden med smør eller vegetabilsk olie.

Efter hirsegrød til morgenmad kan du invitere turister til at drikke et glas mælk eller kakao. Dette er drinks med en høj energiværdi, hvilket er meget vigtigt for deltagerne i vandreturen.

Aftensmad

Hvis der er planlagt fiskeri under vandreturen, bør dagens første måltid uden tvivl være øre. Tøm den fangede fisk, fjern gællerne, fjern skalaen (det er ikke nødvendigt at fjerne skalaer fra aborre, karpe, karpe), skyl og sænk den ned i en kedel med kogende saltvand. Hvis der er meget fisk, koges det i portioner, dvs. efter at den første portion er kogt, tag fisken ud og sil bouillon, kog derefter den anden portion fisk i den osv.

Når hele fisken er kogt, skal du lægge skrællede og hakkede kartofler, løg og gulerødder i den spændte bouillon. Kort før madlavning tilsættes laurbærblad og sort peber til øret, og når øret er helt klar, og gryden fjernes fra ilden, skal du hugge finhakket dild, grønne løg og andre grønne grøntsager ind i det som ønsket. Luk gryden med et låg og lad øret trække (sved) i 15-20 minutter.

Hvis du i stedet for at fiske planlægger en "stille jagt", kan du tilberede svampesuppe i en kedel. Til dette er porcini svampe, boletus og asp svampe velegnede. Skyl dem godt, hug dem groft og læg dem i en gryde med koldt saltet vand. Kog, fjern skummet og kog i 30-40 minutter. Tilsæt derefter skrællede og hakkede kartofler og hakkede løg (dog gør kendere det ikke for ikke at afbryde svampens smag). Når du serverer, tilsæt creme fraiche og grønne løg til hver turists plade samt et halvt kogt æg.

Til den anden frokost går kartofler med gryderet godt. At tilberede denne skål i en gryde er en fornøjelse. Hak de skrællede kartofler groft, hak løgene, skær gulerødderne i skiver. Anbring grøntsagerne i det saltede vand, der koger i en kedel (vandet skal kun dække dem). Lad det simre under et lukket låg i en halv time. Tilsæt gryderet, rør og lad det simre, dækket i yderligere 10-15 minutter. Fjern gryden fra ilden, og lad indholdet simre i 10-15 minutter. Det andet kursus er klar. Af drinks til frokost er gelé eller tørret frugtkompott velegnet.

Aftensmad

Naval pasta er en yndlingsret for turister som et aftenmåltid. Selvfølgelig involverer den traditionelle opskrift brug af hakket kød, men hvis det ikke er i turistens "købmandskurv", vil gryderet gøre det. Hvis hakket kød stadig er til stede i fødevareforsyningen, skal du tilføje hakket løg til det, salt og stege i en gryde i en lille mængde vegetabilsk olie eller bare simre. Tilsæt vand til hakket kød, kog og start pastaen (det er bedre at bruge hård hvede spaghetti, de koger ikke over). Uden at stoppe omrøringen skal du holde gryden over ilden, indtil pastaen er fuldt kogt. Efterlad skålen i en gryde, dækket i 10 minutter, og server.

Madlavning pasta i marineblå stil med gryderet er endnu lettere. Kog pastaen i en gryde, indtil den er halvt kogt, dræn det overskydende vand, tilsæt gryderet, salt efter smag, rør om og kog i yderligere 15-20 minutter. Hak grønne løg i den færdige skål, server med ketchup. Af alle drikkevarer foretrækker turister te med mynte og solbærblade om aftenen.

Anbefalede: