Mystisk Vartegn I Prag - Jerzy Baba

Mystisk Vartegn I Prag - Jerzy Baba
Mystisk Vartegn I Prag - Jerzy Baba

Video: Mystisk Vartegn I Prag - Jerzy Baba

Video: Mystisk Vartegn I Prag - Jerzy Baba
Video: Landsbergis už tvoros: kodėl JAV jo nieks nepriėmė?/Aurelijus Veryga apie omikroną 2024, April
Anonim

På en aftenudflugt "Mystical Prague" kan du støde ansigt til ansigt med spøgelser, der bor i forskellige historiske bygninger i Prag. Men der er en karakter, der er til stede på helt lovlige vilkår i forskellige caféer, butikker, barer. Og det kan endda mødes i en mørk gyde eller ved døren til en beboelsesbygning. Dette er den vigtigste mystiske attraktion i Prag - Jerzy Baba.

Mystisk vartegn i Prag - Jerzy Baba
Mystisk vartegn i Prag - Jerzy Baba

Jerzy Baba har været en af de mest populære souvenirs i Prag i mange år. I Tjekkiet kaldes denne karakter også kærligt Heksen. Hun ligner selvfølgelig vores Baba Yaga, men hendes karakter er venligere og mere imødekommende. Hun bringer kvinder lykke. At have hendes figur i huset er en garanti for held og lykke. For husets elskerinde er Jerzy Baba en talisman og beskytter. Hendes figur er til stede i forskellige souvenirbutikker og endda offentlige steder. Og på juledag kan dette vartegn i Prag ses endda klædt som julemanden.

Der er oplysninger om, at der i en af de tjekkiske landsbyer er et samfund af trolldom, hvor små koster er knyttet til invitationskortene. Jeg spekulerer på, hvilke spørgsmål hekse beslutter på deres møder?

Men for mænd er Jerzy Baba fjende nummer et. Hun vil straks sætte en doven og skandaløs mand i hans sted. Gud forbyder hende at sprede sig, så vil han bestemt ikke være god.

Mens du er på ferie i Prag, skal du være opmærksom på denne traditionelle tjekkiske souvenir. Hvis du vil være heldig og glad, skal du købe Jerzy Baba i Prag til dig selv og som en gave til dine veninder.

Anbefalede: