Hvor Er Hong Kong

Indholdsfortegnelse:

Hvor Er Hong Kong
Hvor Er Hong Kong

Video: Hvor Er Hong Kong

Video: Hvor Er Hong Kong
Video: I met beautiful girls from Russia and Ukraine in hong kong! 2024, Kan
Anonim

Hongkong oversat fra kinesisk betyder "duftende havn". Det er en autonom region i Folkerepublikken Kina, som ligger i et af de mindste naturskønne steder på planeten. Men på trods af sin lille størrelse formåede Hong Kong at blive berømt over hele verden og definere klare grænser for dets placering.

Hvor er Hong Kong
Hvor er Hong Kong

Hong Kong: placering på verdenskortet

Geografisk ligger Hong Kong på Kowloon-halvøen. På tre sider (syd, vest og øst) skylles byen af Sydkinesiske Hav. Beliggende i den sydøstlige del af Asien og i Chzhktsian-floddeltaet, er det det største asiatiske centrum og den "gyldne port" til Kina. Hongkongs område er opdelt i 4 dele:

- Hong Kong Island

- Kowloon;

- Lantau;

- Nye territorier.

I alt er der 262 øer i Hong Kong.

Med sin bølgende kystlinje har Hong Kong mange charmerende bugter, floder og strande.

Hong Kong ligger i nærheden af ækvator og har et tropisk klima. Her er vinteren kølig og tør, foråret og sommeren er meget varm, fugtig og regnfuld, mens efteråret tværtimod er varmt, tørt og solrigt.

På den modsatte side af Chzhqqiang-floden, 60 km mod øst, grænser det op til Macau (også et selvstændigt område i Kina og også en tidligere portugisisk koloni), og på nordsiden er Hongkongs nabo byen Shenzhen. Det højeste punkt er Taimoshan Mountain i New Territories-regionen.

Hong Kong: et sted i verdens historie og kultur

Historisk information. I 1842-1997. Hong Kong var en britisk koloni. I 1997 modtog Kina suverænitet over byen. Hong Kong har ret til autonomi indtil 2047 i henhold til en lov baseret på en fælles kinesisk-britisk erklæring. Ifølge kurset One Country, Two Systems har Hong Kong selvstyre.

Denne by kontrollerer uafhængigt lovgivningen, det monetære system, afgifterne, indvandringssystemet og har også ret til separat at repræsentere sit område på internationale møder og begivenheder. Kina forpligter sig igen til at føre udenrigspolitik og om nødvendigt rettidigt løse spørgsmålene om forsvar og forsvar i Hongkong.

Hongkong er en kosmopolitisk by, officielt tosproget. Det taler både kinesisk og engelsk.

Kultur. Hongkong anses for at være det sted, hvor to verdener kolliderer: Vest og øst. Det vil være meget informativt for en turist at se en sådan kulturel kontrast. Faktisk kan du på en gade finde både traditionelle kinesiske butikker og engelske pubber og fastfood-forretninger i McDonald's-kæden. Ligesom Las Vegas er Hong Kong en by, der altid er vågen. Barer, natklubber, restauranter og butikker er åbne 24 timer i døgnet.

For at opsummere ovenstående, på trods af sin fjerne beliggenhed fra Vesten, er Hong Kong en by, der sidder på kanten af to verdener. Et sted fuld af hemmeligheder, mysterier og fantastiske ting.

Anbefalede: