Eiffeltårnets Historie

Indholdsfortegnelse:

Eiffeltårnets Historie
Eiffeltårnets Historie

Video: Eiffeltårnets Historie

Video: Eiffeltårnets Historie
Video: Индо-Скифское царство. 500 лет правления 2024, Marts
Anonim

Eiffeltårnet er et berømt symbol på Paris i dag. Men alle faser, fra konstruktion og konstruktion af strukturen til operationen, var ledsaget af vanskeligheder. Mange forhindrede stien til skaberen af monumentet til den franske revolution. Ikke desto mindre anser turister stadig dette sted for at være et af de mest romantiske i verden.

Eiffeltårnets historie
Eiffeltårnets historie

Genialt design

Da Gustave Eiffel først præsenterede sit projekt på tærsklen til verdensudstillingen i 1889, blev hans idé mødt med fjendtlighed. Tårnet, 300 meter højt, som han planlagde at opføre som et monument over hundredeårsdagen for den franske revolution, blev i lang tid genstand for kontroverser i det parisiske samfund.

Sådanne berømte mennesker fra det XIX århundrede som Dumas, Maupassant, arkitekten Garnier, indgav endda en klage og kaldte tårnet "et skamløst skelet", "en enorm skorsten på en fabrik, hvis form vil skjemme byens arkitektoniske harmoni."

På trods af kritik og hyppige arbejderstrejker blev byggeriet afsluttet på lidt over to år.

Byggeri historie

Gustave Eiffel blev berømt for sine usædvanlige ideer til at bygge broer, en jernbanestation i Budapest og rammen af Frihedsgudinden. Han så på, hvordan hans største projekt, som en kæmpe designer, samlet fra 18.038 dele og fastgjort med 2,5 millioner nitter, steg fra glemsel.

Mere end 300 bygherrer deltog i opførelsen af tårnet, som skulle være stuntmænd, der fastgjorde store dele. Mange døde i processen.

Tårnet, der blev åbnet for offentligheden i maj 1889, blev en øjeblikkelig succes. Eiffel var i stand til kun at godtgøre kreditorer for de midler, der blev brugt på konstruktionen gennem provenuet fra salget af indgangsbilletter til tårnet til 186.800 besøgende.

Imidlertid udløb jordlejekontrakten 20 år senere, og Eiffel mistede kontrollen med tårnet. Hun gik i hænderne på myndighederne, der mente, at jorden var for dyr for en så letfølsom struktur, og tilbød at gøre det til skrot.

Heldigvis blev der i forbindelse med første verdenskrig anbragt en militærtelegraf og radiostation i Eiffeltårnet, lejekontrakten blev forlænget med yderligere 70 år, og tilstrømningen af turister genoptog.

Men i 1980 var designene forfaldne. Strukturen, der vejede 9.700 tons i 1889, bar yderligere 1.300 tons sediment-, radio- og tv-antenner. Elevatorerne var slidte og tårnet blev anset for farligt. En kommission blev indkaldt, og genopbygningen blev gennemført inden for tre år. Ekstra elementer blev savet fra tårnet, de mest genkendelige detaljer såsom dele af den originale trappe blev sat på auktion. Nye elevatorer blev leveret, og hele strukturen blev malet med fem tons maling.

Tårn i dag

I dag er Eiffeltårnet meget populært. I 2013 blev det besøgt af over 4,5 millioner mennesker. Det åbnede 3 nye restauranter, et posthus, et konferencelokale og et valutavekslingskontor.

Anbefalede: