Hvordan Fungerer En Spisevogn På Et Tog?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Fungerer En Spisevogn På Et Tog?
Hvordan Fungerer En Spisevogn På Et Tog?

Video: Hvordan Fungerer En Spisevogn På Et Tog?

Video: Hvordan Fungerer En Spisevogn På Et Tog?
Video: S-Tog fra Nordhavn til Vesterport. Lucas ser på tog 2024, April
Anonim

På togtog opstår uundgåeligt spørgsmålet om mad i vognen. Passagerer tager ofte mad med, men det er umuligt at holde mad frisk i mere end 1-2 dage. Hvis turen varer længere, kommer spisevognene til undsætning.

Hvordan fungerer en spisevogn på et tog?
Hvordan fungerer en spisevogn på et tog?

Er det sikkert at tage mad med sig?

Togrejser er normalt ret lange, men det er mere behageligt end for eksempel en bustur, og for mange mennesker er det at foretrække frem for flyrejser. Ikke desto mindre tager rejsen til ankomststedet nogle gange 3-4 dage, og den længste jernbanerute i verden (Moskva - Vladivostok) varer mere end 144 timer (6 dage). Som regel er der ingen køleskabe i rum og reserverede sæder. Derfor er det næsten umuligt at holde hjemmelavet mad frisk i en togvogn, og bærbare køleposer kan forlænge madens levetid med højst en dag.

Nogle almindelige retter kan ikke tages med, selv på en rejse, der kun tager en dag. For eksempel er det uønsket at spise salater klædt på creme fraiche efter 2-3 timer. Mayonnaise er i dette tilfælde, selv om det ikke medfører nogen specielle sundhedsmæssige fordele, mere at foretrække til påklædning af retter, fordi konserveringsmidlerne i dets sammensætning forlænger produktets levetid i flere timer. Og alligevel anbefales det efter 5 timer at smide mayonnaise salater, der blev opbevaret uden køleskab. Men hverken creme fraiche eller mayonnaise er velegnet til dressing af salater med friske grøntsager: blandede tomater, agurker og andre grøntsager i kombination med dressing, frigivelsessaft, og det friske produkt bliver uspiseligt efter 2 timer.

Ost forkæler ved stuetemperatur efter et par timer, men pølser og nogle køddelikatesser (især røget) bevarer deres friskhed i mere end 5 timer. Varmebehandlet kød har omtrent samme levetid. Det anbefales at glemme alt om fisk og skaldyr, bagt og stegt fisk på toget. Tørret fisk bør også udelukkes fra vejmenuen såvel som enhver mad, hvis lugt forbliver i rummet i lang tid. Efter at have nydt fisken i en dag, vil du "nyde" dens lugt resten af turen. Derudover vækker stærkt salt mad tørst, og det accepteres normalt ikke at trække ægplanter med vand ind i vognen.

Langvarige opbevaringsprodukter, der ikke mister deres friskhed i flere uger, inkluderer nødder, tørret frugt, skumfiduser, honning, dåse kød og grøntsager, instant mad, brød og kiks. Men på nogle konserves og tørre produkter kan du forkæle din mave. En anden vej ud af situationen er at besøge forskellige butikker og buffeter ved stop. Det tager dog flere titalls minutter at komme til de nærmeste boder og købe noget der, og stoppetiden forudsætter ikke altid dette, og du kan ikke altid være sikker på kvaliteten af mad ved vejene. Derfor er det værd at overveje at besøge en særlig institution på toget - en spisevogn.

Sådan fungerer spisebilen

Der er spisevogne på næsten alle langdistancetog, men du bør på forhånd kontrollere, om det er tilgængeligt på dit tog, når du køber billetter, og det er også nyttigt at vide på forhånd, hvor spisevognen er. En spisevogn er en separat bil udstyret med komfortable sæder og komfortable spiseborde, der er fastgjort til gulvet. Ud over spisepladsen har vognen selvfølgelig et køkken udstyret med køleskab, komfur, arbejdsplads (bordplader) og håndvaske. Elektriske apparater (komfur, køleskab, kedel, kaffemaskine) i den mobile restaurant drives af togets elektricitet.

Billede
Billede

Arbejdstiden for restaurantbiler på forskellige tog er normalt standard - fra kl. 8 til midnat. Undertiden er restauranten åben indtil den sidste besøgende, men det er allerede et spørgsmål om tilfældigheder. I løbet af dagen kan der være flere korte (30-40 minutter) pauser, hvor hygiejniske foranstaltninger og grundig rengøring udføres. Nogle virksomheder, der betjener spisebiler, foretrækker forskellige arbejdstimer: flere timer til morgenmad, frokost og middag med lange pauser imellem. Derfor skal restaurantplanen findes på forhånd.

Restaurantbilens personale har normalt ikke mere end 3-4 personer: en kok, en assistentkok, en tjener og en opvaskemaskine. Kokken i restaurantens transport fungerer efter princippet om "ordre-fad", det vil sige efter bestilling skal du vente et stykke tid, især hvis der er mange mennesker i bilen udover dig. Den gennemsnitlige kapacitet for spisebiler er 40-50 personer.

Billede
Billede

Menu og priser

Selvfølgelig er der på fjerntog mange øgede krav til friskheden og kvaliteten af den tilberedte mad. Som regel inkluderer menuen med russiske jernbaner restaurantbiler hjemmelavede retter, der er kendt for russiske borgere. Til morgenmad tilbydes oftest korn, sandwich med hvidt brød, kogte æg og røræg, te og kaffe. Ofte kombineres flere retter, der er typiske til morgenmad, i komplekse sæt, der koster 300-500 rubler eller mere.

Billede
Billede

Til frokost tilbyder de normalt indfødt russisk kålsuppe, hodgepodge, borscht, bouillon, gryderetter, gulasch, pølser, hvidt brød og friske grøntsagssalater og fra drinks - te, kaffe og kakao. Igen er der i de fleste restauranter mulighed for at bestille en kompleks frokost (forretningsfrokost), men måltider kan bestilles separat. Priserne på frokost bider allerede mere og kan gå op til 1000 rubler for flere retter.

Til middag tilbydes passagererne en række solide kødretter - koteletter, gryderetter, schnitzels, bagt og stegt fisk, orgelkød, bagte kartofler, pølser, ostesnit, friske grøntsager osv. Middage er for det meste de dyreste, gennemsnitsprisen for en salat og en kødret er 900-1000 rubler. Hvis passagerer vil behage sig selv med en flaske tør rødvin til middag, kan du sikkert tilføje 3-5 tusind til den samlede kontrol.

I en togrestaurant vil disse velkendte og ved første øjekast ikke så dyre retter være mindst 50% (eller endda 100%) dyrere end i almindelige bykantiner. Dette er ikke altid klart for en almindelig passager, så spisevogne er ikke særlig populære på russiske tog. Ikke desto mindre er høje fødevarepriser afgørende for at sikre, at alle systemer relateret til opbevaring og tilberedning af kvalitetsfødevarer fungerer på en lang rejse.

Hvordan adskiller det sig fra en cafébuffet

Restaurantbilen er kendetegnet ved et højt serviceniveau, tjenerne serverer selv bordet, bringer mad og rydder op efter gæsterne. I cafébuffeten (nogle gange kaldes det en café-bil) er der lidt forskellige rutiner, fordi hovedprincippet der er selvbetjening. Der er en lille bås i caféen, i menuen hvor du kan finde færdige sandwich, snacks, forskellige snacks (chips, kiks, nødder), søde kager, slik, kulsyreholdige drikkevarer, te og kaffe. I nogle caféer-buffeter kan du også finde varme retter. For russiske passagerer er denne type mad stadig mere populær end at besøge spisevogne. Måske skyldes dette de lavere omkostninger ved de produkter, der sælges der, og den hurtige service.

Billede
Billede

Mad i spisevognen er således ret dyrt, men ofte nødvendigt i langdistance-tog. Kravene til mad, kokke og tjenere i vognene er så høje, at de praktisk talt udelukker muligheden for madforgiftning og fordøjelsesbesvær. Derfor er det værd at give din præference til denne måde at spise på flere dages ture på.

Anbefalede: