Drift Klostre I Moskva

Indholdsfortegnelse:

Drift Klostre I Moskva
Drift Klostre I Moskva

Video: Drift Klostre I Moskva

Video: Drift Klostre I Moskva
Video: ДРИФТ ПО ЦЕНТРУ МОСКВЫ НА M3! ШАШКИ НА LAMBORGHINI URUS! 2024, Marts
Anonim

Der er omkring to dusin aktive klostre i Moskva. De fleste af dem er ortodokse, men der er gamle troende og katolikker blandt dem. Mange klostre blev bygget før revolutionen og har både kulturel og arkitektonisk værdi.

Drift klostre i Moskva
Drift klostre i Moskva

Betjener klostre i Moskva

Der er 8 aktive kvindelige klostre i den russiske hovedstad:

  • Novodevichy;
  • Zachatievsky;
  • Alekseevsky;
  • Johannes Døber;
  • Theotokos-Rozhdestvensky;
  • Pokrovsky;
  • Martha og Mary Convent;
  • Trinity-Odigitrieva Zosimova Eremitage.

De fungerende klostre kan sikkert kaldes en stat inden for en stat. Livet i dem er forskelligt fra det verdslige. Hvert kloster har sit eget charter. Adgang til territoriet er normalt begrænset. I nogle værelser er indgangen til turister strengt forbudt. Mange klostre holder noget som en åben dør, når lægmænd kan være inde og se med egne øjne nybegyndernes liv.

Novodevichy-klosteret

Dette er en af de ældste aktive klostre i hovedstaden. Dets arkitektoniske ensemble anerkendes af UNESCO som et kulturarvsted. Klosteret ligger ved 1. Novodevich Proyezd (metrostationen Sportivnaya). Det blev rejst i 1524 efter ordre fra Vasily III. Ti år tidligere havde tsaren lovet at bygge et kloster og et tempel med ham, hvis han kunne vinde Smolensk tilbage. Byen blev taget, og i Moskva optrådte snart New Maiden Monastery med en domkirke i navnet på Smolensk Icon.

Billede
Billede

Ifølge legenden blev stedet for klosteret ikke valgt ved en tilfældighed. Engang var det der, at tatar-mongolerne byggede et antal russiske piger, valgte de smukkeste og tog dem med til Golden Horde. Dette sted blev kaldt Jomfrufeltet.

En gang i dette kloster, låste russiske tsarer uønskede hustruer og søstre. Så inden for dets mure aflagde Tsarina Irina Godunova, søster og første kone til Peter I, klosterløfter. Efter revolutionen blev Novodevichy-klosteret, som mange andre, lukket. Det genåbnede først sine døre for nybegyndere i 1994.

Undfangelse kloster

Dette er måske det ældste kvindekloster i Moskva. Det blev grundlagt i 1360. Efter revolutionen blev den plyndret og lukket, vendte tilbage til kirken i 1991. Klosteret ligger i 2. Zachatyevsky-bane, hus 2 (metrostation "Kropotkinskaya").

Over indgangen til klosteret er der en portkirke. Det er den eneste af sin art, der er bevaret i årene med religiøs forfølgelse. Foran indgangen er der et monument over klostrets grundlægger, Metropolitan Alexy.

Billede
Billede

Alekseevsky kloster

Boligen ligger i 2. Krasnoselsky-bane, hus 7 (Krasnoselskaya metrostation). Alekseevsky-klosteret har en meget interessant historie. Det blev grundlagt i 1358 og blev derefter kaldt Novo-Alekseevsky kloster. Klosteret var oprindeligt placeret på Ostozhenka, i det 16. århundrede blev det transporteret til det sted, hvor Kristi Frelserens Katedral nu er, og i det 19. århundrede - til Krasnoe Selo.

Billede
Billede

Bolsjevikkerne ødelagde klosteret og lagde en vej i stedet for det. Så overlevede en kirke. I 1991 dukkede et nyt sogn op i det, 19 år senere blev der oprettet et søsterskab i Alexys navn, og derefter blev et kloster åbnet.

Johannes Døberens Kloster

Det dukkede op i 1415. Oprindeligt var det mandligt og var placeret i Zamoskvorechye. I 1533 blev klosteret genopbygget af Vasily III til ære for udseendet af den længe ventede arving. Klostret ændrede sin registrering og blev en kvindelig. Det ligger i Maly Ivanovsky Lane, bygning 2 (metrostationen Kitay-Gorod). Den indeholder et gammelt ikon af profeten og baptisten Johannes med en del af hans relikvier samt en del af Herrens kors.

Billede
Billede

Theotokos-Rozhdestvensky kloster

Boligen ligger på 20 Rozhdestvenka Street (Trubnaya metrostationer, Kuznetsky Most metrostationer). Det blev åbnet i 1386 efter ordre fra prinsesse Maria Serpukhovskoy til ære for det russiske folks sejr på Kulikovo-feltet. Hendes søn deltog også i denne kamp. De første indbyggere var enker, mødre og forældreløse soldater, der døde på Kulikovo-marken. Efter revolutionen genoptog klosteret sit arbejde i 1993.

Billede
Billede

Pokrovsky kloster

Placeret på 58 Taganskaya Street (metrostationer "Marksistskaya", "Proletarskaya"). Grundlagt i 1635 af tsar Mikhail Fedorovich. Det var oprindeligt et kloster for mænd. Under invasionen af franskmændene blev dens bygninger hårdt beskadiget, men blev derefter restaureret. I 1994 fandt klosteret et nyt liv.

Billede
Billede

Martha og Mary Convent

Beliggende på Bolshaya Ordynka, 34 (Tretyakovskaya metrostation). Udad kan man tro, at klosteret tilhører de gamle arkitektoniske monumenter. Faktisk blev det bygget i 1909 efter ordre fra prinsesse Elizabeth Feodorovna. Hun besluttede at bygge et kloster til minde om sin mand, der døde i hænderne på en terrorist.

Billede
Billede

Trinity-Odigitrieva Zosimova Eremitage

Det ligger på det nye Moskvas område, i bosættelsen Novofedorovskoye nær Troitsk. Det blev opdaget af munken Zosima i 1826. Inden for klostrets vægge er der et ikon af Guds Moder "Hodegetria" og en partikel af Herrens kors.

Billede
Billede

Drift klostre i Moskva

Der er 8 mandlige klostre på hovedstadsområdet, der opererer:

  • Danilov;
  • Andreevsky;
  • Vysoko-Petrovsky;
  • Nikolo-Perervinsky;
  • Donskoy;
  • Zaikonospassky;
  • Novospassky
  • Sretensky.

Hver af dem har ligesom kvinder deres egen charter og historie. Guidede ture gennemføres på deres område og i nogle lokaler.

Danilov kloster

Det står på højre bred af Moskva-floden, ved Danilovsky Val, hus 22 (Tulskaya metrostation). Grundlagt i 1282 på opfordring af prins Danila af Moskva, søn af Alexander Nevsky. Navnet kommer fra navnet på skytshelgen, den hellige søjle Daniel. Klosteret blev næsten fuldstændig ødelagt under Tatar-raidet. Det fik sit tidligere udseende under Ivan the Terrible.

Billede
Billede

I 1812 blev det plyndret af franskmændene. I 30'erne af det sidste århundrede blev klosteret lukket og placerede en NKVD-isolator inden for dets mure. I 1982 blev klosteret overført til kirken. Den indeholder en usædvanlig helligdom - tøffel fra St. Spyridon of Trimifunsky.

Andreevsky Kloster

Beliggende ved foden af Vorobyovy Gory, ved Andreevskaya-dæmningen, bygning 2 (metrostation "Leninsky Prospekt", "Vorobyovy Gory"). Forløberen for dette kloster er Preobrazhenskaya Hermitage, der eksisterede i det 13. århundrede. Dens bygninger brændte ned i 1547. I stedet for, et århundrede senere, blev et nyt stenkloster rejst. Under Peter I blev det afskaffet. I 1991 dukkede en mandlig gårdsplads op. Klosteret blev kun genoprettet i 2013.

Billede
Billede

Vysoko-Petrovsky Kloster

Klosteret ligger på Petrovka Street 28 (metrostationen Chekhovskaya). Det blev grundlagt i 1315 på forslag af Metropolitan Peter. Unikke bygninger dukkede op senere, i det 16. århundrede. Flere helligdomme holdes i klostrets vægge, herunder relikvierne fra grundlæggeren, Seraphim af Sarov, Sergius af Radonezh, Spiridon af Trimifuntsky.

Billede
Billede

Nikolo-Perervinsky kloster

Det ligger på Shosseinaya Street 28 (metrostationen Pechatniki). Klosteret blev først nævnt i 1623. Det var oprindeligt et træ-tempel. Stenbygningerne dateres tilbage til det 18. århundrede. Nu har klosteret status som en patriarkalsk gårdsplads. Et teologisk seminar fungerer på dets basis.

Billede
Billede

Donskoy kloster

Dette kloster betragtes som et af de mest ærede i hovedstaden. Det ligger på Donskoy-pladsen 1 (metrostationen Shabolovskaya). Klosteret blev grundlagt af tsar Fjodor Ioannovich i 1591 som et tegn på frigørelsen af hovedstaden fra den tatariske khan Kazy-Girey. Han betragtede fjendernes tilbagetrækning som et Guds mirakel. Tsaren var hellig og på tærsklen til slaget beordrede de russiske soldater at gå rundt i Moskvas mure med ikonet for Guds Moder. Tatarer trak sig tilbage, og det samme ikon opbevares stadig i klosteret.

Billede
Billede

Zaikonospassky kloster

Klosteret har status som en patriarkalsk gårdhave. Beliggende på 7 Nikolskaya Street (metrostation "Ploschad Revolyutsii"). Klosteret blev grundlagt i 1600 af Boris Godunov. Mange tiders bygninger er bevaret, derfor er klosteret anerkendt som et monument over historie og arkitektur. I de sovjetiske år var forskellige organisationer placeret i klosteret. I 90'erne blev det overført til kirken.

Billede
Billede

Novospassky kloster

Det ligger på Krestyanskaya Square 10 (metrostationen Proletarskaya). Klosteret blev grundlagt i 1490 af sønnen af Alexander Nevsky på stedet, hvor Danilovsky-klosteret står i dag. Allerede hans søn, Ivan Kalita, flyttede klosteret til Kreml tættere på hans palads. Derefter plyndrede tatarer klosteret og brændte det ned og dræbte abbeden. Det blev genopbygget af Dmitry Donskoy. Klosteret holder bæltet af St. John of Kronstadt.

Billede
Billede

Sretensky kloster

Det ligger på Bolshaya Lubyanka, 19 (metrostation "Sretensky Boulevard"). Klosteret blev grundlagt i 1397 efter ordre fra prins Vasily I. I 1925 blev det lukket. Klostret inden for dets mure blev genoplivet i 1991. Den indeholder en nøjagtig kopi af Torino-hylsteret, partikler af relikvierne fra Nicholas Wonderworker og Seraphim of Sarov.

Billede
Billede

Katolsk kloster i Moskva

I alt er der fem aktive katolske klostre i Rusland. En af dem - klosteret St. Francis - ligger i Moskva. Det er mandligt og ligger ved Shmitovskiy proezd, bygning 2A (Vystavochnaya metrostation). Tilladelsen til opførelsen blev underskrevet af Peter I. Men samfundet varede ikke længe. Det blev genskabt igen i 1993. Tre år senere blev selve klosteret kanonisk genoplivet.

Gammelt troende aktivt kloster i Moskva

Der er også et kloster for gamle troende i den russiske hovedstad - Transfiguration Monastery. Det er kvinde og ligger på Preobrazhensky Val, hus 17 (metrostation "Preobrazhenskaya ploshchad"). Klosteret blev grundlagt i 1771. Derefter rasede pesten, og de gamle troende fik tildelt jord i udkanten af hovedstaden, så de organiserede karantæne for trosfæller der.

Billede
Billede

I 30'erne af det sidste århundrede blev Transfiguration Monastery, ligesom de fleste religiøse bygninger, ødelagt. Kun en del af bygningerne overlevede. På stedet for de ødelagte celler blev der åbnet et marked, som stadig er åbent. På trods af dette lykkedes det de gamle troende at bevare flere gamle ikoner. De er nu i klosteret.

Anbefalede: