Seværdigheder I Elista

Indholdsfortegnelse:

Seværdigheder I Elista
Seværdigheder I Elista

Video: Seværdigheder I Elista

Video: Seværdigheder I Elista
Video: Достопримечательности Элисты 2024, Marts
Anonim

Elista, eller "sandby" på Kalmyk-sproget, er hovedstaden i Republikken Kalmykia og ligger i den centrale del af steppezonen. Elistas afstand fra Moskva er 1250 kilometer. Ifølge data fra 2014 bor 108 608 mennesker i byen. Hovedstaden i Kalmykia er måske det største buddhistiske centrum i Rusland, så det er bestemt et besøg værd.

Seværdigheder i Elista
Seværdigheder i Elista

Religiøse steder i Elista

Buddhistisk arkitektur er meget bredt repræsenteret i hovedstaden i Kalmykia. Og de mest interessante religiøse monumenter i byen er hovedstupaen for oplysning, bygget i 1999, den lille stupa for oplysning, rejst i 2012, Stupas of Harmony and Concord samt Syakusn-Syume Temple.

Sidstnævnte blev åbnet den 5. oktober 1996 med midler indsamlet som donationer fra ikke kun beboere i republikken, men også tilhængere af buddhisme fra hele verden. Arkitekten for dette projekt var V. Gilyandikov, og billedhuggerne var V. Vaskin og P. Usuntsynov. Templets ensemble blev suppleret med kultattributter fra kunstnerne-carvers N. Galushkin og V. Kuberlinov.

Templet med navnet "The Golden Abode of Buddha Shakyamuni", som huser den højeste statue af Buddha på hele det europæiske område, kan også være interessant for turister. Dalai Lama besøgte også klosteret flere gange, for hvem der er en specielt udpeget bolig i templet. Foruden hende er der to bedehaller og et stort bibliotek i klosteret.

Forresten, XIV Dalai Lama velsignede opførelsen af Buddha Shakyamunis gyldne bolig, da projektet blev udtænkt på stedet for en gammel fabrik, der producerede armeret betonprodukter.

Sekulære seværdigheder i Elista

Ganske malerisk og beliggende på torvet opkaldt efter Lenin, springvandet "Three Lotus" samt et skakbræt med et areal på 25 kvadratmeter.

I nærheden af bygningen til regeringen i Kalmykia i parken er der en anden statue af Buddha, en og en halv meter høj. Materialet til dets fremstilling var hvid marmor, der blev brudt i Ural, forfatterne var V. Vaskin og Usuntsynov, og datoen for den store åbning var 6. juni 1995, da 60-året for den 14. Dalai Lama blev fejret.

På samme plads som statuen er der en interessant springvand "Dreng og drage" samt den berømte Golden Gate "Altn Bosch".

Sidstnævnte bør gives særlig opmærksomhed. Porten blev bygget i 1998 i henhold til projektet fra kunstneren N. Borisov. Højden på denne "gyldne" struktur er 15 meter. Der er også 28 interessante malerier ved porten, der illustrerer Kalmykias fortid og nutidige historie.

Der er mange skulpturer i Elista placeret i forskellige dele af byen. De mest interessante af dem er "The White Elder", "Echo", "The Golden Horseman in Armour" og "Alexander Pushkin". Monumentet til den berømte Kalmyk-historiefortæller Eelian Ovla, forfatteren af den episke "Dzhangar", er også ikonisk for indbyggerne i republikken.

Anbefalede: