Forum Romanum - Engang Var Livet I Fuld Gang Her

Forum Romanum - Engang Var Livet I Fuld Gang Her
Forum Romanum - Engang Var Livet I Fuld Gang Her

Video: Forum Romanum - Engang Var Livet I Fuld Gang Her

Video: Forum Romanum - Engang Var Livet I Fuld Gang Her
Video: FORUM ROMANUM 2024, Marts
Anonim

Hvis du lukker øjnene og forestiller dig selv på et torv i centrum af det antikke Rom, kan du let se, at livet her ikke stoppede i et øjeblik: det travlhed og råb af købmænd, tvister mellem klienter og bankfolk, guddommelige tjenester i templer, sejrende kommandører, der regelmæssigt passerer gennem forummet.

Forum Romanum - engang var livet i fuld gang her
Forum Romanum - engang var livet i fuld gang her

Der var et stort antal triumfbuer på pladsen. Deres konstruktion var tidsbestemt til at falde sammen med sejren fra romerne i krigen. Jo mere markant sejren var, desto mere imponerende var buen. Som regel blev sten brugt til deres konstruktion. Når man ser på basrelieffer, kunne man se scenerne for slag fanget på dem. En bue fra 315, Konstantinsbuen til ære for sejren over Maxentius, har overlevet den dag i dag i fremragende stand.

Tilstedeværelsen af Vesta-templet i det romerske forum skyldes tilbedelsen af romerne før denne gudinde, der blev betragtet som protektor for hele det romerske folk. I templet skulle en brand altid brænde - et symbol på gudinden, og vestalerne støttede den. Hvis ilden blev slukket, blev den ulykkelige vestal i bedste fald udvist fra templet og i værste fald begravet levende. Vestalerne boede i et hus nær templet. Deres jomfruelighed var en forudsætning for at tjene gudinden. Hvis præstinden blev kendetegnet ved særlige fortjenester, kunne der opstilles et monument over for hende, nogle af dem har overlevet til denne dag.

En anden struktur rejst til ære for slavernes gud er Saturnstemplet. Dens konstruktion går tilbage til det 5. århundrede f. Kr., selvom den derefter blev genopbygget mange gange. I december blev Saturnalia afholdt nær templet - særlige festligheder til ære for Saturn. Velhavende romere og aristokrater erstattede i flere dage dyre togas til tøj lavet af groft stof. Militær handling og domstole blev forbudt, og folk gav hinanden forskellige gaver.

Anbefalede: