Hvilken By Er Hovedstaden I Brasilien

Indholdsfortegnelse:

Hvilken By Er Hovedstaden I Brasilien
Hvilken By Er Hovedstaden I Brasilien

Video: Hvilken By Er Hovedstaden I Brasilien

Video: Hvilken By Er Hovedstaden I Brasilien
Video: Top 10 Best Places To Visit In Brazil Travel Tips Guide 2024, Marts
Anonim

Hovedstaden i Brasilien er den eneste by i verden, der blev bygget i det 20. århundrede fra bunden fra bunden på tre år. Efter 27 år blev det føjet til UNESCOs arvsliste. Og denne by er det værd.

Hvilken by er hovedstaden i Brasilien
Hvilken by er hovedstaden i Brasilien

Brasiliansk hovedstad

Den mest værdifulde ting, som den første portugisiske opdagede i landene i Sydamerika, var pau-brazil mahogni. Ifølge en version, det (fra portugisisk "brasilien" betyder "varme") og gav et nyt navn til landet. Hovedstaden i Brasilien kaldes nøjagtigt den samme. På russisk, for ikke at blive forvirret, er byen skrevet med et "a" i slutningen - Brasilia.

Billede
Billede

Første hovedstæder

Den første hovedstad i dette sydamerikanske land var El Salvador. I denne by i det nordøstlige Brasilien, i midten af det 16. århundrede, etablerede portugiserne tobak og sukkerrørplantager, hvortil der blev importeret slaver fra Afrika.

Billede
Billede

I 1763 flyttede brasilianerne hovedstaden fra den nordøstlige kyst til sydøst - til Rio de Janeiro. Men det blev mere og mere besværligt at styre store territorier fra udkanten. Ja, og Rio de Janeiro voksede, blev trangt, ubehageligt omgivet af de fattiges slumkvarterer. Så spørgsmålet om at opbygge en ny kapital er modnet.

Den daværende præsident, Juselino Kubitschek de Oliveira, overtog. Dette var en usædvanlig politiker. Han lovede brasilianerne i sine fem års styre et sådant spring i økonomien, at andre ville have brug for 50 år. Et af punkterne i hans "Fast Leap Forward Program" var opførelsen af en ny kapital - et symbol på transformation. Denne del af programmet blev afsluttet på tre år.

Billede
Billede

Valg af sæde

Stedet for den nye hovedstad blev valgt på et plateau i centrum af det brasilianske højland i en højde af 1158 m. Dette plateau betragtes som kernen i det sydamerikanske kontinent. Det ligger mellem Atlanterhavet og Amazonas lavland og indtager næsten hele landet. Savannas og tropiske skove dominerer her. Mørkegrønne skove krydser savannen langs kløfterne og flodsletterne. Floder i det brasilianske højland - med vandfald og stryk.

Hovedstadbillede

Byens generelle plan blev udviklet af Lucio Costa, der kaldes far til den moderne brasilianske arkitektur. Hovedstaden blev tænkt som værende behagelig for livet. Rummelig, behagelig, uden snavset luft og fattigdom. Brasilianerne kaldte det selv”en anden planet”.

Billede
Billede

Fra Brasilias højde ligner det et fly. I midten, "kabinen", er de tre magters trekantede firkant. I dets hjørner er der offentlige bygninger med original arkitektur. Ikke langt væk ligger katedralen, og ved siden af er der et teater, der ligner en egyptisk pyramide.

Billede
Billede

Hovedstadens "bagagerum" er kvartererne med statslige og offentlige bygninger, og "vingerne" er boligbygninger med højst seks etager. Alle huse er strengt orienteret mod kardinalpunkterne og står på bærere - du kan gå og køre under dem.

Oprindeligt blev Brasilia designet til komfortabel indkvartering for 50 tusind mennesker. I øjeblikket er dens befolkning mere end 2,5 millioner mennesker.

Anbefalede: