Hvil På Krim: Ai-Petri

Indholdsfortegnelse:

Hvil På Krim: Ai-Petri
Hvil På Krim: Ai-Petri

Video: Hvil På Krim: Ai-Petri

Video: Hvil På Krim: Ai-Petri
Video: Канатная дорога на АЙ-ПЕТРИ. Жуткий МОСТ над пропастью. Что творят ОТДЫХАЮЩИЕ. 2024, April
Anonim

Der er mange interessante seværdigheder på Krim. Ud over menneskeskabte skønheder bugner denne halvø også af naturlige attraktioner. Den ene er Mount Ai-Petri.

Hvil på Krim: Ai-Petri
Hvil på Krim: Ai-Petri

Hvor er Mount Ai-Petri, og hvordan er det bemærkelsesværdigt

Besøgende på Krim-halvøen får et stort æstetisk indtryk, når de besøger Vorontsov- og Livadia-paladserne, det smukkeste Swallow's Nest-slot på Cape Ai-Todor, Nikitsky Botaniske Have, Krim-Khans palads i Bakhchisarai. De kan også besøge Mount Ai-Petri.

Navnet på bjerget er af græsk oprindelse og betyder "St. Peter" i oversættelse. Den højeste højde på en af dens toppe er 1234 meter. Bjerget stiger over Sortehavskysten på Krim, omtrent halvvejs mellem byen Alushta og landsbyen Koreiz. Det er placeret på Yalta Mountain Forest Reserve.

Ai-Petri ser meget malerisk ud på grund af sine karakteristiske "tænder" - fire store (op til 80 meter høje) og mange små afsatser på toppen. Disse højderygge er resultatet af forvitring af klipper i meget lang tid.

Toppen af dette bjerg er det mest tåget og blæsende sted på Krim. Desuden når vinden undertiden en orkanstyrke der (den maksimale registrerede værdi er ca. 50 meter pr. Sekund). Et sådant eksempel er meget veltalende: vindmølleparken, der blev bygget der, blev ude af drift på grund af brud på rotorbladene. De kunne simpelthen ikke bære vindens kraft.

Men Mount Ai-Petri er bedst kendt for, at en svævebane blev bygget til toppen, hvilket er en af de længste i Europa. Mange turister bruger sine tjenester til at nyde den smukke udsigt ovenfra til Sortehavet, den sydlige kyst med sine haver og vinmarker og Yalta, som bogstaveligt talt er et overblik. Desværre opstår der ofte tåge der, hvorved udsigten delvis mister sin pragt.

Hvordan kan du komme til toppen af Ai-Petri

Ud over den beskrevne svævebane kan toppen af bjerget nås til fods. Det vil sige, at kun den sidste del af opstigningen skal gøres alene, og det meste af vejen kan rejses med motortransport langs Yalta-Bakhchisarai-motorvejen. Der er flere vandrestier i forskellige sværhedsgradskategorier. For at gennemføre ruten er det bedre at bruge en guide.

Det er også nødvendigt at tage højde for, at det i en højde af ca. 1200 meter over havets overflade kan være meget køligt selv midt i en varm sommer! Derfor, når man går til Mount Ai-Petri, bør turister tage noget varmt tøj eller i det mindste en let vindjakke med sig.

Anbefalede: