Ferier I Bulgarien: Seværdigheder I Sofia

Indholdsfortegnelse:

Ferier I Bulgarien: Seværdigheder I Sofia
Ferier I Bulgarien: Seværdigheder I Sofia

Video: Ferier I Bulgarien: Seværdigheder I Sofia

Video: Ferier I Bulgarien: Seværdigheder I Sofia
Video: Things NOT to Do in Bulgaria 2024, April
Anonim

Næsten i centrum af Balkanhalvøen er hovedstaden i Bulgarien - Sofia. Denne by kombinerer komfort og enkelhed ved modernitet med antikhedens pragt. Hvert år kommer millioner af gæster til Sofia for at få en billig ferie, beundre arkitekturen og lære historien om hovedstaden og landet som helhed at kende.

Alexander Nevsky Cathedral billeder
Alexander Nevsky Cathedral billeder

Alexander Nevsky-katedralen

Denne katedral er Sofias hovedkatedral. Det blev bygget i 1912 for at fejre frigørelsen af Bulgarien fra det osmanniske åg. Katedralens højde er 50 meter, og på et areal på 86.000 kvadratmeter kan den rumme 5.000 mennesker. Katedralprojektet blev udviklet af den berømte russiske arkitekt Alexander Pomerantsev, og materialer til konstruktionen blev bragt fra forskellige lande og kontinenter: marmor fra Italien, onyx fra Brasilien, alabast og hvid sten fra Afrika.

Saint Sophia Cathedral

Et ikke mindre berømt vartegn i Sofia er katedralen, der blev bygget i det 4. århundrede. Sophia-katedralen blev rejst under regeringstid af Konstantin I, den byzantinske kejser. Under det osmanniske imperium blev katedralen en moske, og i dag er den en af de mest interessante arkitektoniske monumenter i Østeuropa.

Den hellige uges katedral

En anden katedral i den bulgarske hovedstad er Holy Week Cathedral. Datoen for dets konstruktion er ukendt, men referencer findes tilbage i 1578. I det 18. århundrede blev kirken en katedral, dette skete efter relikvierne fra Stephen II Milutin, den serbiske konge, blev overført her. Katedralen blev ødelagt flere gange (ved brand, jordskælv, terrorhandling), men dette forhindrede ikke den i at blive genåbnet for offentligheden i 1933.

Banya Bashi-moske

Overfor det berømte Halite-marked i Sofia kan du se Banya Bashi-moskeen. Det blev bygget på initiativ af velgøreren Mullah Efendi Kada Seyfullah. Navnet på det muslimske tempel betyder, hvis det oversættes til russisk, "mange bade". Dette skyldes, at det blev rejst over mineralkilder.

Sofia mineralbade

Ikke langt fra moskeen kan du se Sofia mineralbade - en meget smuk bygning med et springvand. Badene blev åbnet for besøgende i 1913, men på grund af urentabilitet blev de lukket i slutningen af 80'erne. Bygningens facade fanger straks øje på grund af det yndefulde arkitektoniske design, og indeni kan turister se meget smukke puljer, farvede fliser og mosaikker.

Synagoge

I Sofia kan du se den største jødisk-spanske synagoge i Europa. Det blev bygget i 1909. Synagogen blev ikke ødelagt af rent held under Anden Verdenskrig, men den blev delvist beskadiget i 1944 under bombningen. Bygningen blev genopbygget efter krigen.

Anbefalede: