Atacama-ørkenen

Atacama-ørkenen
Atacama-ørkenen

Video: Atacama-ørkenen

Video: Atacama-ørkenen
Video: CHILE Atacama-ørkenen 2024, April
Anonim

Hvis du beslutter at tage til Chile en dag, så husk - rejsen vil være meget kontrasterende. Ingen vittighed at inspicere søen i en højde på mere end fire og en halv kilometer, og den næste dag kan du befinde dig i ørkenen. Men dette er Chile.

Atacama-ørkenen
Atacama-ørkenen

Det er kontrasterne i dette land, der så tiltrækker turister fra hele verden. Og et af lokkerne er Atacama-ørkenen, der betragtes som den tørreste i verden.

Overraskende bor der omkring en million chilenere i denne ørken. Hvis du var i Afrika, ville du tro historierne om de mange Tuaregs blandt sandene, men der er ingen nomader i Chile. Hvad kan du gøre i den tørreste ørken i verden?

Det viste sig, at bosættelserne er koncentreret tættere på havet, og selvom det er tørt i selve ørkenen, er temperaturen ikke så høj som andre lignende steder i verden. Ørkenen betragtes som meget smuk (hvor smukt det endeløse hav af sand kan være), men det vigtigste er den unikke atmosfære, som hverken findes i Sahara eller i Gobi.

I en by kaldet San Pedro de Atacama kan du leje en stærk SUV med en navigator til at køre gennem ørkenen alene. Det første indtryk, når du holder op med at hvile midt i sandet efter 20 minutters vej, er en enorm og samtidig fyldende stilhed. Siden før dig i al sin herlighed dukkede månedalen op, et af de underligste steder i ørkenen.

Faktisk kan du få det indtryk, at du er på månen - det omkringliggende landskab kan være så typisk. Lokale i San Pedro joke, at det var her amerikanerne "landede" Armstrong og filmede en film om flyvningen til månen.