Interessante Byer I Rumænien: Alba Iulia

Interessante Byer I Rumænien: Alba Iulia
Interessante Byer I Rumænien: Alba Iulia

Video: Interessante Byer I Rumænien: Alba Iulia

Video: Interessante Byer I Rumænien: Alba Iulia
Video: Алба Юлия: Другая столица в 4к 2024, April
Anonim

Byen Alba Iulia er i stand til at interessere enhver turist, fordi den ikke besætter seværdighederne. Dette er en vidunderlig middelalderlig fæstning samt paladser af adelige, gotiske kirker og byporte. Byen har et vidunderligt enhedsmuseum, hvis udstillinger er en interessant side fra Transsylvaniens historie.

Alba Iulia foto
Alba Iulia foto

Den gamle by domineres af den imponerende struktur af fæstningen, der blev rejst disse steder i de fjerne 1714-1738 år. Fæstningen blev bygget straks efter at Transsylvanien blev en af provinserne i det voksende østrigske imperium.

Fæstningens projekt blev oprettet af den italienske arkitekt og befæstningsanlæg Giovanni Morando Visconti, men senere ændrede den østrigske general Weiss det lidt. Fæstningen indtager et enormt område på 70 hektar og har en omkreds på 12 kilometer. Fæstningsvæggene dækker helt den gamle bys område med en enorm katedral.

Hvis du går langs Octavian Gogi Street nord fra stationen til krydset med Mihai the Brave Street og derefter drejer til venstre mod citadellet, vil du snart se slottets første port, som er dekoreret med fantastiske kompositioner af skulpturer på temaet af græsk mytologi. Til venstre for fæstningens hovedport er der et monument dedikeret til heltene fra opstanden fra 1784. Alba Iulia-fæstningen er et glimrende eksempel på middelalderlig militærarkitektur.

Syv magtfulde bastioner fremsættes langt på forkant med fæstningen. Samtidig begrænsede fæstningsbyggerne sig ikke kun til forsvarets opgaver - de besluttede straks at tilføje så meget skønhed og udtryksevne til fæstningens udseende ved hjælp af specielle kunstneriske elementer. For eksempel blev portene, hvorigennem man kunne komme ind i kirken, dekoreret fra den allerførste dag som triumfbuer. Disse buer er dekoreret med en vidunderlig basrelief, som var dedikeret til scener fra græsk mytologi.

Derudover er hovedportens tårn dekoreret med kejser Karl VI's våbenskjold som et minde om, at byen engang bar navnet på denne autokrat - Karlsburg.

Anbefalede: