Paris - Vugge Af Europæisk Kultur

Paris - Vugge Af Europæisk Kultur
Paris - Vugge Af Europæisk Kultur

Video: Paris - Vugge Af Europæisk Kultur

Video: Paris - Vugge Af Europæisk Kultur
Video: $UICIDEBOY$ - PARIS 2024, April
Anonim

Paris er ikke kun en by-trendsætter, men også en ægte citadel for kultur og spiritualitet i Frankrig og endda Europa. Her kan du finde underholdning for enhver smag samt besøge de smukkeste og mest berømte kulturelle steder i verden.

Paris - den europæiske kulturs vugge
Paris - den europæiske kulturs vugge

Den mest besøgte del af Paris er Right Bank, hvor turister kan finde mange teatre, hoteller, butikker og andre steder, hvor de kan slappe af og bruge tid til deres fordel.

Naturligvis kan man ikke ignorere verdens mest berømte museum - Louvre, hvor der er mange eksklusive malerier og andre kulturelle monumenter, der er kommet til os fra oldtiden og lavet i moderne tid. Dens historie begyndte i det 13. århundrede, da den daværende franske konge beordrede at bygge en uforgængelig fæstning på højre bred for at beskytte en af de vigtigste dele af Frankrig - Ile de la Cité. I mange århundreder fungerede denne bygning som en kongelig bolig, og det var først i revolutionens æra, at den blev et museum.

Napoleon 3 gjorde meget for at sikre, at dette arkitektoniske mirakel ikke blev opgivet, men havde et majestætisk udseende og bevarede sit formål. Han tilføjede flere nye bygninger, men de blev ødelagt af ild under Pariserkommunen, og kun en Louvre forblev fra al sin pragt og utilgængelighed, som derefter blev restaureret og bragt i den form, den har den dag i dag.

Men efter et stykke tid bemærkede den franske regering, at det var meget vanskeligt for besøgende på dette museum at se alle sine rigdomme på et besøg, og det blev besluttet at "dreje bygningen 180 grader", hvilket gjorde hovedindgangen under jorden. Indgangen blev kronet med en glaspyramide, som blev installeret af den verdensberømte arkitekt Io Min Pei.

Monumenter i Paris

En af de mest berømte kulturminder i Paris er Place de la Bastille. Desværre er dette alt, der er tilbage af det engang berømte fængsel, der blev ødelagt af oprørerne i slutningen af det 18. århundrede. I dag er denne plads hjemsted for Teatro Bastille, bygget i det 20. århundrede.

I Paris er monumenter bogstaveligt talt på hvert hjørne, på hvert stykke jord, hvor en person træder. Selvom disse strukturer betragtes som kunstmonumenter fra de sidste århundreder, tegner moderne arkitekter og byplanlæggere allerede planer for at ændre designet på disse monumenter for at bringe dem så tæt som muligt på udseendet af moderne kulturelle bygninger.

Hvad der fanger øjet hos en person, der ankommer til Paris for første gang, er at der ikke er nogen højhuse i byen. Dette var arkitekternes idé, og den eneste høje bygning i hovedstaden er en skyskraber, der ligger i det såkaldte "periferi" -område.

Anbefalede: