Dubrovnik - Den Største By I Adriaterhavet

Dubrovnik - Den Største By I Adriaterhavet
Dubrovnik - Den Største By I Adriaterhavet

Video: Dubrovnik - Den Største By I Adriaterhavet

Video: Dubrovnik - Den Største By I Adriaterhavet
Video: Курортная зона от Г.Нови до Дубровника.Хорватия.Resort area from G. Novi to Dubrovnik.Сhorvatia 2024, Marts
Anonim

Den århundredgamle historie i Dubrovnik har gjort byen til et yndlingsmål for mange turister. Hvilke mysterier opbevarer denne perle fra Adriaterhavet, hvad tiltrækker og tiltrækker nysgerrige gæster?

Dubrovnik - Adriaterhavets største by
Dubrovnik - Adriaterhavets største by

Kendskab til byen begynder med fæstningsmuren eller rettere mure. De begyndte at blive rejst i det 10. århundrede. Hver linjal bidrog til oprettelsen af et unikt ensemble. 2 kilometer lang, imponerende bredde - 6 meter: det ville være svært for fjenden at komme ind i byen beskyttet af en sådan mur. Og byen kunne ikke undvære en sådan beskyttelse: en handelsmagt, der modtager et stort antal besøgende fra hele verden. Selvfølgelig stoppede muren ikke gæsterne, fordi bunkeporten blev åbnet for dem. De blev bygget i det 15. århundrede. De er prydet med figuren Saint Vlach - han er byens skytshelgen.

Den næste attraktion er Stradun. Dette er hovedgaden i byen. Købmændenes rigdom gjorde det muligt at gøre det uanstændigt bredt i disse tider, fordi jorden var dyr, og ikke alle byer havde råd til sådanne overdrivelser. Gaden er ideel til gåture: caféer, restauranter, arkitektonisk skønhed. Du kan lukke øjnene over en kop kaffe og flytte dine tanker ind i fortiden, høre hvordan købmænd diskuterer deres tilbud.

Det franciskanske kloster er også et besøg værd. Det er interessant i sig selv såvel som det faktum, at et middelalderligt apotek med alembics og forskellige retorter er bevaret på dets område.

Vi tog os af vores helbred i Dubrovnik og producerede ikke kun medicin, men tænkte også på rent drikkevand. Dette fremgår af vandforsyningssystemet, der går tilbage til XIV århundrede, hvorigennem det reneste vand fra floderne strømmede ind i byen. De sparede ikke vand, de skabte endda en kæmpe springvand næsten 2 etager høj. En stor springvand kaldet Onofrio kan ses i byens centrum. Hvis der er en stor springvand, betyder det, at den lille springvand går tabt et eller andet sted, og mere specifikt, på hovedtorvet i det gamle Dubrovnik. Det kaldes forresten på kroatisk sprog Luza, og nogle gange kan man høre Luzha. Bare tro ikke, at navnet er forbundet med regn og vand. Luza er en niche, hvor en speciel klokke blev installeret i oldtiden, som fungerede som en alarm. Han fik en vigtig rolle - at underrette befolkningen om alarmerende begivenheder (brande, oversvømmelser, fjendens razziaer). Men det kunne ikke undvære glædeligt ringetoner, især under kirkeferie eller besøg af vigtige personer. Engang havde klokken en chance for at annoncere ankomsten af den velkendte Richard Løvehjerte - den legendariske ridder og konge.

Det næste interessante objekt er Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary. Ifølge legenden lagde Richard det igen som taknemmelighed for frelsen under et skibsvrag. Katedralen blev bygget meget senere, og de bedste mestre, inklusive dem fra Italien, var engageret i maleriet. Indretningen er fantastisk - skønhed i hvert penselstrøg.

Dubrovnik er det perfekte sted at begynde at udforske Kroatien. Strande er strande, og det er bedst at stifte bekendtskab med middelalderens historie her.

Anbefalede: