Hvilke Byer Har Monumenter Til Musikinstrumenter

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Byer Har Monumenter Til Musikinstrumenter
Hvilke Byer Har Monumenter Til Musikinstrumenter

Video: Hvilke Byer Har Monumenter Til Musikinstrumenter

Video: Hvilke Byer Har Monumenter Til Musikinstrumenter
Video: De første år efter krigen. Østpreussen. Professor Historier 2024, April
Anonim

Usædvanlige og originale monumenter tiltrækker altid både beboere i en by og turister. Nogle af dem er monumenter over musikinstrumenter, hvoraf der er en hel del i forskellige dele af planeten.

Monument til guitar af Kurt Cobain i hans hjemby Aberdeen
Monument til guitar af Kurt Cobain i hans hjemby Aberdeen

Guitar

Det mest populære musikinstrument, som monumenter er rejst overalt i verden, er guitaren. Det er over for guitar og guitarister, at monumenter er rejst i næsten alle dele af verden. Nogle monumenter rejser instrumentet fra en bestemt musiker, såsom et monument over Kurt Cobains guitar i hans hjemby Aberdeen, mens andre - direkte mod selve guitaren.

På Ruslands territorium er monumenter til guitaren installeret i Naberezhnye Chelny, Chelyabinsk, ved Katun-floden. Billedhuggerne glemte ikke mægleren efter at have rejst et monument til ham i Severodvinsk.

I Australien er der installeret et stort guitarmonument i byen Tamworth i Bolivia - i byen Potosi, i Mexico - i landsbyen Paracho de Verdusco, i Libanon - i Beirut, i USA - i Cleveland, Sullivan og Miami. I Canada ligner monumentet et guitarhus og ligger i Kitchener.

Andre strengeinstrumenter

Andre strengeinstrumenter glemmes heller ikke og udødeliggøres i de originale monumenter. Så i Skt. Petersborg på pladsen opkaldt efter. Andrey Petrov - komponisten - der er flere statuer dedikeret til violinen.

Der er også violinmonumenter i flere bosættelser i Canada - i byen Cavendish og landsbyen Harvey, i byen Mittenwald i Schweiz, i Seoul i Sydkorea.

Cello blev udødeliggjort i Irkutsk (Rusland), Jerusalem (Israel), Kharkov (Ukraine). Kontrabassen blev heller ikke glemt i den russiske by Yuzhno-Sakhalinsk. Balalaikaen kunne naturligvis kun udødeliggøres i Rusland, hvilket blev gjort i byen Bezhetsk i Tver-regionen.

Et monument til det nationale kasakhiske instrument kobyz blev rejst i Karaganda i Kasakhstan. Kasakhstan kan prale af et andet kobyz-monument i Almaty. Der er en dombra-skulptur ved siden af den.

I kinesiske Shanghai, amerikanske New Orleans, franske Nice besluttede de at opføre monumenter til alle musikinstrumenter på én gang. Ofte er de enorme søjler af strengeinstrumenter.

Slaginstrumenter

I Letland er der en by Liepaja, hvor de elsker musik meget, og derfor er mange turistruter og borgernes foretrukne stier markeret med noter. Der er et trommesætmonument og selvfølgelig en guitarskulptur.

Der er et monument over tromlen i byen Albacete i Spanien. I Jekaterinburg husker de også tromlen og dedikerer dens statue til den legendariske gruppe The Beatles.

I Khanty-Mansiysk er der et monument "The Golden Tambourine", som, selv om det er dedikeret til den populære filmfestival, stadig skildrer en kvinde med dette musikinstrument.

Tastaturinstrumenter

Et monument over Chopin blev rejst i Kiev, der ligner et hvidt flygel. Flygelet er også installeret i Magnitogorsk i Jazz Park. I samme park er der et knap harmonika, saxofon, trommesæt, basguitar og cello.

Dybest set blev monumenter rejst ikke til selve klaveret, men til store kunstnere. For eksempel er monumentet over Ray Charles i Albany i USA og i Montreux i Schweiz, Arno Babajanyan i Jerevan i Armenien, Arthur Rubinstein i den polske by Lodz interessante. Alle musikerne fanges direkte ved klaveret.

Harmonisk

Knappen harmonika, harmonika og harmonika er også udødeliggjort i skulpturer og monumenter. Der er sådanne harmonika-monumenter i de russiske byer Ivanovo og Yanaul. Der er et monument over harmonika i den italienske by Castelfidardo.

Der er meget flere monumenter for harmonikere og harmonika spillere end monumenter for selve instrumenterne, for eksempel er der sådanne statuer i Saratov, Novosibirsk, Solnechnogorsk, Birobidzhan.

Der er også adskillige monumenter direkte over for musikere: I Cotati i USA er der et monument over harmonikeren Bojio på Novosibirsk-Ordynskoye-motorvejen på stedet for musikerens død - et monument over harmonikeren Gennady Zavolokin i Krasnodar - til harmonikeren Grigory Ponomarenko.

Blæseinstrumenter

Billedhuggere også opmærksom på blæseinstrumenter. Monumentet til saxofonen - kongen i jazzens verden - blev rejst i Jerevan (Armenien), Dinan (Belgien) og Tbilisi (Georgien). Der er meget flere monumenter for saxofonister, der mesterligt manipulerer instrumentet: i Chelyabinsk, i Vinnitsa (Ukraine), i Burlington (USA), på øen Hokkaido i Japan.

Monumentet til røret blev rejst i det kinesiske Shanghai og i serbisk Gucha. Fløjtemonumentet ligger i Chengdu i Kina. I Boguchar i Voronezh-regionen er der et fælles monument for fløjte, trompet, tromme og harmonika. Et monument over duduk, det nationale armenske blæseinstrument, blev rejst i Moskva. Vuvuzelu, kendt af mange fodboldfans, blev udødeliggjort i Johannesburg, Sydafrika.

Anbefalede: