Hvor Er Byen Yaroslavl

Indholdsfortegnelse:

Hvor Er Byen Yaroslavl
Hvor Er Byen Yaroslavl

Video: Hvor Er Byen Yaroslavl

Video: Hvor Er Byen Yaroslavl
Video: DANSKERNES MÆRKELIGE MADVANER 2024, April
Anonim

Yaroslavl indtager en særlig plads i Ruslands historie. Det er den lyseste perle i halskæden til den gyldne ring i Rusland. Dens udseende er bogstaveligt talt gennemsyret gennem og gennem med en unik charme, og en atmosfære fyldt med ånden fra antikken hersker på dens gader.

Hvor er byen Yaroslavl
Hvor er byen Yaroslavl

Yaroslavl på kortet over Rusland

Yaroslavl henviser til det centrale føderale distrikt i Rusland. Det er placeret på den østeuropæiske slette i sin centrale del. Byen er spredt på begge bredder af Volga, på det sted, hvor Kotorosl-floden løber ud i den. Det er adskilt fra den russiske hovedstad med 282 km og fra Skt. Petersborg - næsten 800 km. Yaroslavl ligger nordøst for Moskva og fra byen på Neva - mod sydøst.

Yaroslavl ligger i samme tidszone som Moskva.

Byen dækker et areal på godt 205 km2. Dens gennemsnitlige højde er 100 m over havets overflade.

Yaroslavl er et transportknudepunkt, hvorfra veje og jernbanelinjer adskiller sig i retning af den russiske hovedstad, Rybinsk, Vologda, Kostroma, Kirov, Ivanov. Byen har også en lufthavn og flodhavn.

Yaroslavl er den tredje mest folkerige by i det russiske føderations centrale føderale distrikt. Kun Moskva og Voronezh er foran ham.

Administrativt er Yaroslavl opdelt i seks distrikter: Leninsky, Dzerzhinsky, Kirovsky, Zavolzhsky, Krasnoperekopsky, Frunzensky.

En smule historie

Yaroslavl er en af de ældste byer i Rusland. Der er flere hypoteser for dets fundament. Mange af dem går ud fra den antagelse, at Yaroslavl blev grundlagt i 1010 af Kiev-prinsen Yaroslav the Wise som en fæstning placeret på Volgas højre bred. Tidligere på dette sted var der en gammel russisk bosættelse kaldet "Bear's corner". Ifølge legenden overraskede Yaroslav de lokale ved at dræbe en bjørn, som de betragtede som et helligt dyr. Legenden om denne kamp blev senere afspejlet i byens våbenskjold.

Sådan kommer du til Yaroslavl

Den bedste måde at komme fra den russiske hovedstad til Yaroslavl er med tog fra Yaroslavl station. Mere end to hundrede tog kører gennem Yaroslavl, hvoraf næsten tre dusin er mærket. Du bliver nødt til at bruge omkring fire timer på vejen.

Du kan komme til Yaroslavl fra Moskva med tog. De løber også fra jernbanestationen Yaroslavsky. Så først skal du komme til Aleksandrov og derefter skifte til et andet tog til Yaroslavl.

Du kan gå med bus. I dette tilfælde varer rejsen ca. seks timer. Busser til Yaroslavl kører fra metrostationen Shchelkovskaya, fra hovedstads- og Yaroslavl jernbanestationer.

Du kan komme fra Moskva til Yaroslavl i bil. Fra hovedstaden er der den føderale motorvej M-8 "Kholmogory", hvor du kan nå din destination på fire timer i fravær af trafikpropper ved afkørslen fra Moskva.

Fly flyver fra hovedstaden til Yaroslavl. Rejsetiden er kun en time. Flyvninger drives af Sheremetyevo, Domodedovo og Vnukovo lufthavne.

Mindst 10 tog kører fra Skt. Petersborg til Yaroslavl fra Moskovsky banegård hver dag. Turen tager over 12 timer. Der er et direkte tog fra Ladozhsky jernbanestation en gang om dagen. Rejsetiden vil være næsten 18 timer. Fra byen på Neva til Yaroslavl kan du også flyve fra Pulkovo med fly om et par timer. Du kan også køre i bil, men i dette tilfælde skal du bruge mindst 12-13 timer på turen.

Hvad der er interessant i Yaroslavl

Der er omkring 800 kulturelle og historiske monumenter i byen. Det historiske centrum af Yaroslavl blev anerkendt som et UNESCOs verdensarvsliste. I den blev fundet tre af de tyve ældste ikoner i verden og "Lay of Igor's Campaign."

Spaso-Preobrazhensky-klosteret, profeten Elias kirke og komplekset i Korovniki er værd at være særlig opmærksom i denne by. Det er også værd at besøge Museum of Military Glory, det private museum "Music and Time".

Anbefalede: