Sådan Kommer Du Fra Tyrkiet Til Grækenland

Sådan Kommer Du Fra Tyrkiet Til Grækenland
Sådan Kommer Du Fra Tyrkiet Til Grækenland

Video: Sådan Kommer Du Fra Tyrkiet Til Grækenland

Video: Sådan Kommer Du Fra Tyrkiet Til Grækenland
Video: Sådan kommer du over dit kæledyrs død 2024, April
Anonim

I 2012 gjorde EU det som et eksperiment meget lettere at rejse ind i Grækenland fra Tyrkiet. Nu har turister på tyrkiske resorts mulighed for at besøge Hellas uden først at ansøge om et Schengen-visum.

Sådan kommer du fra Tyrkiet til Grækenland
Sådan kommer du fra Tyrkiet til Grækenland

Til Grækenland fra Tyrkiet og tilbage - sådan tur kan foretages af ferierende i de vestlige resorts i Tyrkiet. Desuden er indgangen til 5 græske øer (Chios, Samos, Rhodos, Lesvos og Kos) blevet meget lettere. For at besøge disse steder i det antikke Hellas behøver du ikke have et Schengen-visum.

Den Europæiske Union gik til et sådant eksperiment på grund af den langvarige opfattelse, at den vigtigste "bremse" for turiststrømmen til Grækenland er Schengen-visumet, som tager meget tid. Visafri adgang til Hellas er tilladt fra 7. juli til 30. september 2012. Hvis eksperimentet lønner sig, fortsættes det sandsynligvis.

Ferierende i ethvert land, der lovligt er i Tyrkiet, har mulighed for at besøge Grækenland uden Schengen-visum. Det er nok at købe en færgebillet fra Tyrkiet til Grækenland og / eller booke et hotelværelse på en af øerne.

Når du planlægger en ferie i Grækenland, skal du have et billede lavet efter Schengen-modellen, et pas og udfylde en visumansøgning samt betale et gebyr på 35 euro.

Gennemgangen af denne procedure giver dig mulighed for at nyde de gamle monumenter og Hellas smukkeste natur i 15 dage. Derudover kan feriegæster fra Rusland rejse til Grækenland en dag med et gratis visum.

Men husk, at færgeturen er dyr. For eksempel koster en billet fra Marmaris til Rhodos fra $ 40 en vej og fra Cesme til Chios - $ 35. Men hvis du køber billetter i begge retninger på én gang, gives der små rabatter.

I henhold til den nuværende aftale mellem Tyrkiet og Grækenland opererer 2 færger - tyrkiske og græske - parallelle flyvninger hver dag. Men billetter sælges som regel kun i hvert land til deres eget skib. For eksempel på øen Lesvos sælges billetter til en græsk færge, der afgår til Tyrkiet om morgenen, men det er umuligt at købe en billet til et tyrkisk eftermiddagsskib.

Du kan også komme til Grækenland fra Tyrkiet med tog. Det afgår dagligt fra Istanbul til Thessaloniki. Prisen for en billet er ca. 55 euro. Men for at krydse grænsen med tog skal du have et Schengen-visum.

Anbefalede: