Det Sixtinske Kapel: Beskrivelse, Historie, Udflugter, Nøjagtig Adresse

Indholdsfortegnelse:

Det Sixtinske Kapel: Beskrivelse, Historie, Udflugter, Nøjagtig Adresse
Det Sixtinske Kapel: Beskrivelse, Historie, Udflugter, Nøjagtig Adresse

Video: Det Sixtinske Kapel: Beskrivelse, Historie, Udflugter, Nøjagtig Adresse

Video: Det Sixtinske Kapel: Beskrivelse, Historie, Udflugter, Nøjagtig Adresse
Video: Last Judgment (altar wall, Sistine Chapel) 2024, April
Anonim

Det sixtinske kapel er en skat af Vatikanet og hele Italien. Fremragende arkitekter og malere deltog i dets oprettelse. Dette er det største monument fra renæssancen, hvor Michelangelo skabte al sin styrke og sundhed. Det sixtinske kapel betragtes med rette som perlen i Vatikanet.

Det sixtinske kapel
Det sixtinske kapel

Historie om opførelsen af det sixtinske kapel

Det sixtinske kapel er en lille trækirke på Vatikanets område. Denne religiøse bygning var beregnet til offentlig tilbedelse. Kapellet blev bygget i det 15. århundrede efter anmodning fra pave Sixtus 6, efter hvem kirken er opkaldt. Udvendigt er kapellet en rektangulær bygning. Det adskiller sig ikke fra de omgivende strukturer. Imidlertid er kirkeindretningen slående i sin skønhed og storhed.

Det sixtinske kapel
Det sixtinske kapel

Oprindeligt blev det sixtinske kapel bygget som en fæstning, hvor paven skulle være under belejringen af byen eller i fjendtlighedsperioden. Smuthuller blev installeret under kirkens tag. Da kapellet blev bygget som en befæstning, havde det status som en tilstødende kirke. Kapellet blev ikke kun brugt til gudstjenester og ceremonier, men også som det hus, hvor paven boede.

Projektet til opførelse af kapellet blev udarbejdet af arkitekten Baccio Pontelia, og opførelsen af bygningen blev udført under ledelse af George de Dolci. Oprettelsen af en struktur, der var pavens storhed, tog næsten 10 år.

Beskrivelse

Det sixtinske kapel var udadtil en fæstning, der skulle beskytte paven mod angribere under krigen, så der er intet antydning til den romerske kirke storhed uden for bygningen. Indvendigt er bygningens vægge dækket af fresker og malerier. Sådanne mestere af maleriet som Michelangelo, Botticelli, Raphael deltog i deres skabelse.

Malerne skabte 16 fresker og malerier, der skildrede scener fra det gamle og det nye testamente. I øjeblikket har kun 12 fresker overlevet. Mange af vægmalerierne gik tabt, fordi de indvendige vægge blev malet igen, og der blev brugt nye billeder på dem. Kapelvæggens freskomalerier viser scener fra Kristus og Moses liv. Det vides ikke, hvem der malede loftet umiddelbart efter bygningens bygning. Der er kun optegnelser om, at kapellets hvælving var en stjernehimmel. Paven beordrede at male over det helt færdige loft. På dette sted skabte Michelangelo sit mesterværk.

Mesteren kunne ikke lide at male loftet på det sixtinske kapel, fordi dette arbejde tog hans helbred væk. Imidlertid blev en storslået fresko, der skildrer bibelske scener, skabelsen af Adam og Eva af Gud og deres udvisning fra paradis, det centrale tema i kapellet. 25 år efter færdiggørelsen af loftmaleriet skabte Michelangelo endnu en majestætisk fresko "Den sidste dom". Væggene blev dekoreret fra loft til gulv med gobeliner designet af Raphael Santi. De skildrede også scener fra det religiøse liv. Kun et par gobeliner har overlevet den dag i dag.

Maleri af det sixtinske kapel
Maleri af det sixtinske kapel

I flere århundreder var kapellet centrum for Vatikanet og viste den katolske kirkes magt og storhed. I midten af det 20. århundrede blev kapellet restaureret og åbnet for besøgende.

Udflugter

Vatikanet er en teokratisk stat, der indtager flere kvartaler af Rom. Alle bygninger og strukturer i Vatikanet er tilgængelige for turister og besøgende i byen. Der er flere museer, arkitektoniske og historiske monumenter på dens område. Det sixtinske kapel betragtes som det centrale vartegn i Vatikanet. Du kan komme til det til fods, hvilket giver dig mulighed for at se andre monumenter over Italiens historie og kultur. For at komme til Vatikanet kan du bruge metrolinjerne.

Det sixtinske kapel ligger på den officielle adresse: Italien, Vatikanet, Viale Vaticano, 00120 Citta del Vaticano. Åbningstider: Mandag til lørdag fra 9.00 til 18.00. Indgangen til katedralen er betalt. Billetter kan købes både i kapellet og i den officielle hjemmeside.

Turister kan besøge det sixtinske kapel både uafhængigt og som en del af en udflugtsgruppe. På anmodning fra Vatikanet skal hver besøgende følge de etablerede regler: det er forbudt at tage billeder og lave støj i kapelbygningen.

Det sixtinske kapel er et unikt monument for maleri og arkitektur, en reel værdi og Vatikanets perle.

Anbefalede: