Hvad Er Den Dybeste Oceaniske Skyttegrav

Hvad Er Den Dybeste Oceaniske Skyttegrav
Hvad Er Den Dybeste Oceaniske Skyttegrav

Video: Hvad Er Den Dybeste Oceaniske Skyttegrav

Video: Hvad Er Den Dybeste Oceaniske Skyttegrav
Video: Forholdene I skyttegravene 2024, Kan
Anonim

Mariana Trench er det dybeste sted ikke kun i verdenshavene, men på hele kloden. For klarhedens skyld kan du sammenligne Mariana Trench med Mount Everest. Hvis vi forestiller os, at bjerget blev afskåret og placeret i en tagrender, vil der være yderligere 2.183 meter vand over toppen.

Hvad er den dybeste oceaniske skyttegrav
Hvad er den dybeste oceaniske skyttegrav

Den maksimale dybde af Mariana Trench (Challenger-fejlfejl) når 11.035 meter. Riftet er opkaldt efter et skib, der er omdannet til en fisketrawler. Dens udvikling fandt sted under vejledning af Jacques Picard. Skyttegraven blev åbnet og kortlagt i 1951 af Jacques Picard og Donald Walsh ved hjælp af Trieste nedsænkbare, som nåede en dybde på 10.900 meter. Og i 1960 blev Challenger II droppet.

I området Mariana Trench er der mange levende organismer, der tidligere var ukendte for videnskaben. Selv i dag kan forskere ikke med sikkerhed sige, at de fuldt ud har udforsket dybet. Ingen ved, hvad der ellers er muligt at finde på et sådant svampet sted ved havet.

I en sådan dybde lever ikke kun enkle bakterier, fisk og andre mærkelige væsner, hvilket endda er svært at give en klassifikation. For eksempel en fiskerifisk. Det er navngivet på grund af en lille lysende "kugle" over munden, der fungerer som et agn for fisk. Kæmpe 1, 5 meter orme, mærkelige gelélignende væsner med flere par øjne, og disse er ikke alle arter. En lille mængde slam taget til forskning fra Challenger-sinkhullet indeholdt mere end 250 arter af levende organismer.

Glem ikke det faktum, at sollys ikke trænger ind i en dybde på mere end 150 meter, derfor lever alle levende organismer i tonehøjde ved lave temperaturer og i vand med øget saltholdighed og syrebalance.

Forskning fortsætter og slutter ikke snart, og generelt kender folk dybden af havet mange gange mindre end om de fjerne punkter i rummet.

Anbefalede: