Sayano-Shushensky Naturreservat: Beskrivelse

Indholdsfortegnelse:

Sayano-Shushensky Naturreservat: Beskrivelse
Sayano-Shushensky Naturreservat: Beskrivelse

Video: Sayano-Shushensky Naturreservat: Beskrivelse

Video: Sayano-Shushensky Naturreservat: Beskrivelse
Video: Посещение биосферного заповедника «Саяно-Шушенский» 2024, Kan
Anonim

Sayano-Shushensky State Natural Biosphere Reserve er et unikt sted i den sydlige del af Krasnoyarsk-territoriet, som har været med til at opretholde rigdom af flora og fauna i over 40 år samt til at bevare sjældne og truede arter af deres repræsentanter.

Sayano-Shushensky naturreservat: beskrivelse
Sayano-Shushensky naturreservat: beskrivelse

Hvor er

Reservens placering er utilgængelig og usædvanlig på sin egen måde. Det ligger i Altai-Sayan-økegionen på distriktet Shushensky og Ermakovsky ved grænsen til Republikken Tyva. Dens gigantiske område er 390.368 hektar, og sletterne er ret små, alt er besat af bjerge. De største byer, der er tættest på dette sted, er Abakan, Sayanogorsk og Kyzyl. En relativt enkel rute til reservatet kan overvindes med bil eller bus, der går fra landsbyen Shushensky. Det foretrækkes, at turister undgår uafhængige vandreture i bjergrigt terræn for at undgå trusler mod liv og sundhed. Reservekontakter: 662713, Krasnoyarsk Territory, bosættelse Shushenskoye, st. Zapovednaya, 7, tlf. (391-39) 3-18-81, E-mail: [email protected]

Oprindelseshistorie

Reserven optrådte i 1976 som en livline for økosystemet som et resultat af opførelsen af Sayano-Shushenskaya vandkraftværk på Yenisei-floden. Oprettelsen af vandkraftværket i 1978 førte til oversvømmelse af store områder, hvis naturlige rigdom takket være reservens fremkomst stort set blev reddet fra katastrofe. Den vigtigste aktivitet i Sayano-Shushensky Reserve bestod oprindeligt i undersøgelsen af alle de intakte elementer i den sibiriske biosfære, og allerede i 1985 modtog den status som en biosfære, siden den begyndte at undersøge den kemiske komponent i territorierne, herunder jord, nedbør, luftforhold og andre komponenter i økosystemet.

Hvad man skal se på

Ud over den maleriske udsigt over Krasnoyarsk-landskabet kan du i reservatet finde unikke dyr, usædvanlige planter, sjældne dyrearter og planter fra den røde bog. Vegetationsdækningen er meget forskelligartet, reservens vigtigste planteaktiv er den sibiriske cedertræ. Området med cederskove er over tusind kvadratkilometer, men der er også andre nåletræer og løvfældende træer. En række reliktegræs, sjældne moser og lav - alt dette kan ses på dette vidunderlige sted. Reservatets fauna er ikke mindre forbløffende, den er beboet af: rensdyr, tundra og rype, Altai snekran, hermelin, jerv, ibex, sibirisk ibex, sabel, brunbjørn og mange andre dyr samt fugle og fisk. Sne leopard er en reel attraktion i reservatet, da der er antallet 1/10 af alle sne leoparder, der bor i Rusland.

Et besøg i Sayano-Shushensky State Natural Biosphere Reserve efterlader ingen ligeglad. Kast dig ind i en verden af fortryllende natur, dette er den bedste afslapning for krop og sjæl.

Anbefalede: