Seværdigheder På Krim: Tyrkisk Fæstning I Kerch

Indholdsfortegnelse:

Seværdigheder På Krim: Tyrkisk Fæstning I Kerch
Seværdigheder På Krim: Tyrkisk Fæstning I Kerch

Video: Seværdigheder På Krim: Tyrkisk Fæstning I Kerch

Video: Seværdigheder På Krim: Tyrkisk Fæstning I Kerch
Video: KERCH CRIMEA 2021 4K WALK | THE OLDEST (SOVIET CITY) GHOST PORT WALKING TOUR #crimeacitytour 2024, April
Anonim

En af de berømte befæstningsmonumenter i Kerch er den tyrkiske fæstning Yeni-Kale. Dets navn er oversat fra tyrkisk som "ny fæstning".

Seværdigheder på Krim: Tyrkisk fæstning i Kerch
Seværdigheder på Krim: Tyrkisk fæstning i Kerch

Instruktioner

Trin 1

I 1701, på den vestlige kyst af Kerch-strædet, begyndte tyrkerne at bygge en ny fæstning for at gøre det vanskeligt for russiske skibe at komme ind i Sortehavet. En ny fæstning dukkede op på den utilgængelige kyst lige overfor Chushka-spytten. Det var et ubelejligt sted for forbipasserende skibe: det var umuligt at foretage en manøvre, som et resultat, at skibet som sagt var "udsat" for kystartilleriild.

Konstruktionen blev overvåget af den italienske Goloppo, der konverterede til islam. Flere franske ingeniører deltog også i konstruktionen. I 1703 blev hovedarbejdet afsluttet. Fæstningen blev bygget i en form tæt på en uregelmæssig trapez. Fæstningen var omgivet af høje slagmarker langs omkredsen. På landsiden, foran fæstningens mure, blev der gravet en dyb grøft, og på siden af havkysten blev der brolagt en platform på bunker, langs hvilken vejen gik. I alt førte tre veje til fæstningen: en - fra Kerch langs havet; det andet - fra nordøst, fra kajpladserne til Yeni-Kalsky-bugten og overgangen fra Taman; den tredje - fra siden af Dzhankoy. En anden indgang førte fra havet. Portene blev forstærket med tårne og platforme til tropper.

Billede
Billede

Trin 2

Fæstningen besatte et stort område og havde stærke mure. Det var en imponerende struktur, bygget i tre niveauer, dækket fra land af en jordvold og en grøft. På trods af en sådan beskyttelse erobrede russiske tropper under den russisk-tyrkiske krig i 1771 fæstningen, og i 1774 blev Kerch og Yeni-Kale ifølge Kuchuk-Kainardzhiyskiy-traktaten overført til Rusland. Herefter mistede fæstningen sin militære betydning. Siden 1776 begyndte messer at blive arrangeret nær Yeni-Kale-murene, hvortil købmænd fra Krim, Rusland og Kaukasus strømmede.

I 1783 underskrev Katarina II "dekretet om Krim-Khanatets indrejse i det russiske imperium." Kerch og Yeni-Kale endte i Ruslands dybde. På samme tid begynder opførelsen af Alexander og Pavlovsky redoubts, forstærket af en lille Pavlovsk fæstning, på Cape Ak-Burun, der lukker Kerch-strædet fra syd. Yeni-Kalskaya artilleri svinder i baggrunden. Efter dannelsen af Tauride-regionen modtager en bosættelse kaldet Kerch-Yeni-Kale status som en by. Snart flyttede byens centrum endelig til Kerch, og Yeni-Kale faldt i forfald. I 1825 blev Yeni-Kale-fæstningen afskaffet, og der var et militærhospital på dens område, og byen blev gradvist til en lille landsby. I 1855 deltog fæstningen i krigen for sidste gang - dens batteri kæmpede en kort kamp med den engelskfranske landing i Kerch. Men styrkerne var ulige, og russerne måtte trække sig tilbage.

Billede
Billede

Trin 3

I dag er Yeni-Kale et af seværdighederne på Krim. Fæstningen fik status som et arkitektonisk monument beskyttet af staten. På trods af at der i anden halvdel af det 20. århundrede blev udført et antal restaureringsarbejder i Yeni-Kala, er næsten hele fæstningen i ruiner. De mest bevarede er portene, fragmenterne af fæstningsmuren og en halvbastion fra kystsiden. Direkte gennem fæstningens territorium er der en ensporet jernbanelinje, der forbinder Kerch med Kerch-færgeovergangen. Vibrationer genereret af togbevægelser skaber truslen om gradvis ødelæggelse. En udsigt over Krimhavnen åbner fra fæstningens område.

Anbefalede: