Sådan Bestemmer Du Din Placering

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmer Du Din Placering
Sådan Bestemmer Du Din Placering

Video: Sådan Bestemmer Du Din Placering

Video: Sådan Bestemmer Du Din Placering
Video: Без ДУХОВКИ и Без ПЕЧЕНЬЯ! ТОРТ из ТРЕХ Ингредиентов! Гости думали что это НАПОЛЕОН! А Это НАСТОЯЩИЙ 2024, April
Anonim

Det er vigtigt for enhver rejsende at kende reglerne for orientering på terrænet. At navigere i terrænet er ikke kun at være i stand til at finde kardinalpunkterne, men også at genkende din placering og finde den ønskede bevægelsesretning. Dette er let at gøre i velkendt terræn: din placering bestemmes af velkendte vartegn (for eksempel træer, gafler, sten osv.). Men i ukendt terræn kan du bestemme din placering ved hjælp af et kort og et kompas.

Sådan bestemmer du din placering
Sådan bestemmer du din placering

Nødvendig

comaps, kort

Instruktioner

Trin 1

Kortet er en reduceret kopi af pladsen. En turist på vandretur skal tage et kort, hvis centimeter svarer til en eller to kilometer.

Trin 2

Udover kortet skal du ikke glemme kompasset. Så placer kompasset på den vestlige eller østlige side af kortet, og drej kortet, indtil kompassnålen er overfor bogstavet C på kortet. På denne måde kan du dirigere dit kort i henhold til hovedpunkterne. Toppen af kortet svarer til nord, bunden mod syd, venstre side mod vest og højre side mod øst. Da kortet er et miniaturebillede af noget terræn, skal placeringen af objekter på terrænet falde sammen med objekterne på kortet. Til orientering i landskabet bruges to objekter på kortet (for eksempel en flod og en bro).

Trin 3

Du skal stå ved et af objekterne, sætte blyanten på kortet, forbinde begge objekter og rotere kortet, indtil blyanten finder det andet objekt. Objekter på kortet kan også genkendes af øjet. Det er nok at sammenligne objekter på jorden og på kortet. Og find derefter din placering i forhold til disse emner. Når du bevæger dig, er det vigtigt at måle parret trinvist. Mål din skridtlængde. Da kortet er tegnet i målestok, kan du altid beregne den tilbagelagte afstand fra startpunktet i kørselsretningen.

Anbefalede: