Hvad Er Kendt Om Biscayabugten

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Kendt Om Biscayabugten
Hvad Er Kendt Om Biscayabugten

Video: Hvad Er Kendt Om Biscayabugten

Video: Hvad Er Kendt Om Biscayabugten
Video: How $5Million+ Cargo passes Bay Of Biscay & Atlantic Ocean On Ship | Life At Sea 2024, Kan
Anonim

Bugten, der vasker bredden af Frankrig og Spanien fra Atlanterhavet kaldes Biscayabugten. Det hører til de største bugter på vores planet. Hvad vides der om ham? De mest interessante fakta om bugten.

Hvad er kendt om Biscayabugten
Hvad er kendt om Biscayabugten

Biscayabugten er en del af Atlanterhavet. Det styrter ned på det europæiske kontinent i en stor trekant. Biscayabugten er berømt for sine udvejsområder og tiltrækker også mange oceanografer. Faktum er, at der ofte opstår kæmpe bølger på bugten, som endnu ikke er undersøgt fuldt ud.

Historien om Biscayabugten

Bugten fik sit navn til ære for den spanske provins Baskerlandet og dens indbyggere, som den vasker på Spaniens område. I Frankrig har disse vandområder et andet navn - Gasconbugten. Dette kaldes baskerne i dette land.

Biscayabugten er enorm. Det samlede areal på dets område er 194 tusind kvadratmeter. km. Dette er den tredjestørste bugt på planeten Jorden. Dens gennemsnitlige dybde er 1700 m. Og det dybeste sted ligger ud for Spaniens kyst og er 5120 m.

Vandtemperaturen i bugten er altid positiv, uanset årstid. Om sommeren når det +22 - +24 grader, og om vinteren - +5 - +6 grader. Derfor, selv om vinteren, er Biscayabugten ikke dækket af is.

Samtidig blæser der kraftig vind her om vinteren og når 100 km / t. Dette vejr kan vare op til to til tre uger.

Konstant ændringer i atmosfærisk tryk bidrager til hyppige ændringer i nedbør. Og om sommeren er der stærke tåger på overfladen af vandet.

Bunden af Biscayabugten er solide klipper. På grund af deres konstante sammenbrud dannes kæmpe bølger i bugten, som kan nå en højde på mere end 10 meter. Alle disse fakta indikerer, at navigering i bugten er en stor fare for skibe eller lystbåde.

Bugten er hjemsted for en bred vifte af havdyr. Især delfiner, flere hajarter, glatte hvaler, muslinger, østers, blæksprutter og så videre kan findes her.

Feriesteder i Biscayabugten

Hele denne bugts kyst består af et stort udvalg af resorts. Desuden er de placeret både i Frankrig og i Spanien.

De mest berømte spanske resorts i Biscayabugten er Bilbao, Biarritz, San Sebastian og andre. Ud over strandene i disse byer kan du besøge forskellige fiskefestivaler såvel som akvarier og museer.

I Frankrig, ved kysten, skal du besøge byer som Nantes og La Baule. Sidstnævnte udvej er kendt for sit helbredende mudder og et meget langt strandområde, der i alt overstiger 12 km.

Interessante fakta om Biscayabugten

Den værste orkan på kysten i Golfens historie fandt sted i 1999. I det øjeblik nåede vindhastigheden 200 km / t, og mere end 20 mennesker døde.

Mange skibe er sunket i bugten. Alene under anden verdenskrig sank over 5.000 enheder af flådeapparater til bunden her.

Der er mange øer i bugten. En af dem på Spaniens kyst er forbundet med landet via en trappe bestående af 267 trin.

Nogle steder, hvor klipperne stiger over vandet, kan du se klippemalerier på dem, som er bevaret siden oldtiden.

Anbefalede: