I Hvilket Land Ligger Genève

Indholdsfortegnelse:

I Hvilket Land Ligger Genève
I Hvilket Land Ligger Genève

Video: I Hvilket Land Ligger Genève

Video: I Hvilket Land Ligger Genève
Video: 7bet-NKL čempionato rungtynių apžvalga: Šilutės „Šilutė“ - Gargždų „Gargždai" [2021-12-02] 2024, April
Anonim

Navnet på denne by kan ofte høres, når det kommer til nogle større internationale begivenheder, nogle gange kaldes det endda verdens hovedstad. Men Genève, der ligger i Schweiz, er ikke engang hovedstaden i denne stat. Det er den næststørste by i landet efter Bruxelles, centrum for det politiske liv i Europa.

I hvilket land ligger Genève
I hvilket land ligger Genève

Verdens hovedstad

Genève er hovedstaden i den eponyme kanton Schweiz, hvis befolkning er omkring 200 tusind mennesker, hvoraf ca. halvdelen ikke er schweizisk. Hovedsproget er fransk, men de fleste af byens beboere taler flydende engelsk. Byen ligger ikke ved bredden af en malerisk sø, men dens symbol er den berømte Jet d'Eau-fontænen, hvor strålerne strømmer direkte fra denne sø og når en højde på 145 m.

På det politiske kort over verden er denne lille schweiziske by markeret med et stort konventionelt skilt - FNs europæiske hovedkvarter ligger her, og hovedkontorerne for mere end 200 forskellige internationale organisationer er placeret. Måske fordi Schweiz i mange århundreder har observeret streng neutralitet og ikke deltager i nogen krige, bevares en særlig ånd af fred og humanisme i Genève - det er ikke for ingenting, at Det Internationale Røde Kors og humanistmuseet har hovedkvarter. og filosof Voltaire er her.

Seværdigheder i Genève

Dette er en unik by, hvis indbyggere har formået at bevare sit oprindelige historiske udseende, hvori moderne bygninger har blandet sig organisk. Dette største europæiske forretningscenter er fortsat en af de hyggeligste, grønneste og mest maleriske byer i verden, samtidig med at det adskiller sig på samme tid med en speciel elegance, der kun er speciel for Genève. Langs søen og langs bredden af floden Rhône, der løber ud i den, er der storslåede parker og haver, smukke når som helst på året. I centrum af byen er der katedralen St. Peter, rejst i 1160-1232, bygningen af rådhuset, operahuset, Arsenal og konservatoriet er placeret.

Tværtimod er der på Rhones højre bred et internationalt forretnings- og politisk center samt et område, hvor verdens største udstillinger, konferencer og kongresser afholdes. Bygningen af FNs hovedkvarter ligger også her omgivet af en park. Det er et område med fred og samarbejde med en international status med sit eget posthus, der udsteder sine egne frimærker, som en uafhængig stat.

Genève er et kulturcenter, hvor du kan se forestillinger om verdens mest berømte kunstnere i alle genrer på dets koncerter og teatersteder. Der er mange udstillingshaller og museer, andre attraktioner, herunder blomsteruret på Promenade du Lac, hvor længden af den store pil er 2,5 m. Repræsentanter for alle high fashion huse er åbne i byen, og du kan slappe af mellem shopping på hyggelige caféer og restauranter, hvor du vil blive tilbudt retter af ethvert nationalt køkken.

Anbefalede: