Hvorfor Har Du Brug For En Bypass

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Har Du Brug For En Bypass
Hvorfor Har Du Brug For En Bypass

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Bypass

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Bypass
Video: Hvorfor Har Du Bukser På? 2024, April
Anonim

Hovedformålet med bypass er at forbedre eller optimere driften af varmesystemet. Dette enkle element kan bygges alene eller købes i enhver VVS-butik. Imidlertid kræver installationen af bypass specielle regler.

Hvorfor har du brug for en bypass
Hvorfor har du brug for en bypass

En af husejerenes primære opgaver er at skabe et effektivt varmesystem. Mikroklimaet i huset skal være konstant: ingen kan lide situationen, når det er koldt i huset eller omvendt, der er intet at trække vejret. Bypass er designet til at eliminere disse ekstremer og optimere varmesystemet.

Hvad er bypass og hvordan man bruger det

Strukturelt er bypass et stykke rør med tees installeret i enderne og en indbygget hane. Kort sagt, dette er en jumper mellem "retur" og den direkte rørledning, der leverer kølemidlet til systemet. I funktionelle termer returnerer bypasset det overskydende kølemiddel tilbage til stigrøret, dvs. gennem denne enhed udføres parallel transport af vand uden "at komme" ind i styre-, lukkeventilerne. Dette muliggør reparation (udskiftning) af radiatorer uden at lukke hele varmesystemet ned. Et andet funktionelt træk ved bypass er at lette hurtig påfyldning eller tømning af varmesystemet.

Installation af en "jumper" er relevant for varmesystemer, hvor en cirkulationspumpe er involveret. Hvis det ikke fungerer (for eksempel under strømafbrydelse), vil effektiviteten af varmesystemet falde dramatisk. I en sådan situation kommer bypass til undsætning. Så snart strømmen går tabt, er det nødvendigt at afbryde vandforsyningen til pumpen og samtidig åbne forsyningen på hovedrøret. Denne operation kan udføres automatisk ved hjælp af en bypass udstyret med en speciel ventil. Som et resultat går hele systemet i naturlig cirkulationstilstand.

Omgå installation

Det beskrevne ekstraelement installeres bedst vandret for at undgå dannelse af luftlommer. Ved installation af enheder på en jumper skal følgende rækkefølge overholdes (retning - til kølevæske):

- filter

- kontraventil

- pumpe.

En af funktionerne i bypass er dens evne til at "genoplive" et forældet et-rør varmesystem. For at gøre dette skal "jumper" installeres så tæt som muligt på radiatoren og så langt som muligt fra stigrøret. Bypass kan laves af dig selv - du skal ud over rørafsnittet have et par tees. Hvis rørledningen er lavet af plast, er det nødvendigt med et loddejern. Hvis rørene er lavet af metal, bliver du nødt til at invitere en svejser eller skære røret og lave en tråd i begge ender til tees. Adskil indgangen til radiatoren og bypass med en reguleringsventil (en radiatortermostat kan bruges).

Anbefalede: