Sådan Navigerer Du I Polarstjernen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Navigerer Du I Polarstjernen
Sådan Navigerer Du I Polarstjernen

Video: Sådan Navigerer Du I Polarstjernen

Video: Sådan Navigerer Du I Polarstjernen
Video: How To Find The Polar Star 2024, April
Anonim

Fans af aktiv rekreation kan ikke undvære færdighederne i orientering på terrænet. I mangel af et kort og et kompas kan viden om, hvordan man navigerer langs North Star være uvurderlig.

Sådan navigerer du i polarstjernen
Sådan navigerer du i polarstjernen

Instruktioner

Trin 1

Vær opmærksom på, at den korrekte retning på jorden betyder den nøjagtige bestemmelse af kardinalpunkternes retninger og din placering. For at gøre dette finder de normalt først retningen mod nord og syd. Med et kort eller kompas er det let. Men i mangel af disse midler er den bedste måde at orientere sig langs Pole Star.

Trin 2

Se på dets stærke lys - det ældste astronomiske vartegn. Placeret så tæt på Nordpolen som muligt, peger den mod nord med en lille fejl, der kan overses i retning. Nordstjernen er altid til stede på himlen, uanset tid på året og dagen. Det kan observeres hvor som helst på den nordlige halvkugle. Interessant nok har strålingen fra North Star en stærk positiv indvirkning på planeten. Omkring 2102 vil den være direkte over jordens akse.

Trin 3

For at finde North Star skal du se efter, om nogen af dem er i nærheden, og derfor varierer i størrelse. Polaris er den sidste og lyseste stjerne i Ursa Minors hale. Men ofte identificeres en stor spand med syv temmelig lyse stjerner på himlen, og derefter fremhæver de to ekstreme højre stjerner i spanden med vision mentalt en linje fem gange længere lige til North Star. Når man ser på det, bevæger man sig nøjagtigt i nordlig retning. Bag dig vil være syd, til højre - øst og følgelig til venstre - vest.

Trin 4

Bemærk, at denne metode til orientering på terrænet ikke er universel. Det bruges ikke, fordi det er på høje nordlige breddegrader, fordi Nordstjernen er meget høj; og også på den sydlige halvkugle i troperne er dette forårskonstellationen.

Trin 5

Overvej sæsonbestemte ændringer i Big Dipper's position i forhold til horisonten, både i løbet af året og i løbet af dagen. Om efteråret, når du er i mellembanen, er det bedre at bruge stjernebilledet Cassiopeia til at finde Nordstjernen. Det ligger i omtrent samme afstand fra North Star som Big Dipper. Bestående af fem lyse stjerner ligner konstellationen et fejende bogstav "M" på tempererede breddegrader. Hvis du mentalt tegner en vinkelret linje fra den nederste mellemstjerne i forhold til midten af bogstavet "M", vil du se nordstjernen.

Anbefalede: