Hvad Er Den Smukkeste Allé I Moskva

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Smukkeste Allé I Moskva
Hvad Er Den Smukkeste Allé I Moskva

Video: Hvad Er Den Smukkeste Allé I Moskva

Video: Hvad Er Den Smukkeste Allé I Moskva
Video: Москва достопримечательности города 2024, Kan
Anonim

Moskva er ikke kun et koncentrationssted for offentlige institutioner, men også en af de smukkeste byer i Rusland, selvom de seneste år ikke har været det bedste for hovedstaden, og Moskvas arkitekter og bykendere arrangerer konstant demonstrationer og staketter. Det er vanskeligt at navngive de smukkeste veje i byen, men normalt henvises der til følgende tre - Novy Arbat, Kutuzovsky og Prospekt Mira.

Hvad er den smukkeste allé i Moskva
Hvad er den smukkeste allé i Moskva

Ny Arbat

Denne gade er beliggende i det centrale administrative distrikt og "løber" parallelt med den gamle Arbat. Begyndelsen på denne avenue er Arbatskiye Vorota-pladsen, og dens "ende" er den frie Rusland-plads. For at gå langs denne brede, rummelige og meget maleriske gade skal du forlade fire metrostationer - Arbatskaya og Smolenskaya af Arbatsko-Pokrovskaya-linjen og med samme navn, men på Filevskaya-linjen.

De mest berømte bygninger i Novy Arbat er følgende - restauranten "Prag" i hus nummer 1, bygget i 1902, palæet til E. M. Fedotova i hus nr. 5, barselshospital nr. 7 i huset med samme navn, hvor berømtheder som Kir Bulychev, Alexander Zbruev og Andrei Mironov blev født. Blandt mesterværkerne i moderne arkitektur er "Arbat Tower" i hus nummer 27, men ikke mindre interessant er den store "stalinka" i hus nummer 31, bygget i 1937-1939. Kirken Simeon the Stylite i hus nummer 2 er bemærkelsesværdig, Moskvas bøgerhus har været meget populær siden sovjettiden.

Prospekt Mira og Kutuzovsky udsigten

Den første gade bar tidligere flere navne - Meshchanskaya, Troitskoe motorvej, Bolshaya Alekseevskaya og Bolshaya Rostokinskaya. Du kan komme til det fra flere metrostationer: Prospekt Mira af Circle Line, stationen med samme navn på Kaluzhsko-Rizhskaya-linjen samt fra Rizhskaya, Alekseevskaya og VDNKh.

Hus nr. 1 på Prospekt Mira husede tidligere Romanov taverna, som senere tilhørte købmanden Dudyshkin og dynastiet af kroværter Bakastovs. Hus nr. 3 på samme gade blev bygget tilbage i 1885 i henhold til designet af den daværende moderigtige arkitekt V. P. Zagorskiy, og nr. 5 tilhørte tidligere de rige tehandlere Perlov. Bygningen på Prospect Mira nr. 13 husede tidligere beskyttelsen fra Moskva Charity Society for Blind Children; i nr. 41 boede bygning 1 "kongen" af russisk porcelæn, industriisten M. S. Kuznetsov.

Kutuzovsky Prospekt er noget fjernet fra det historiske centrum af Moskva og ligger i det vestlige distrikt i hovedstaden. Du kan komme på den fra Filyovskaya "Kutuzovskaya" og "Victory Park" samt fra Arbat-Pokrovsky "Slavyansky Boulevard" og "Victory Park".

Denne allé er berømt for det faktum, at praktisk talt hele den herskende elite i CPSU's centrale komité boede i sine "Stalin" -bygninger. I hus nummer 12 på det i det 19. århundrede var Trekhgorny-bryggeriet placeret, i nummer 26 levede Leonid Brezhnev i tredive år. Obelisken "Moskva-Hero City" er placeret på Kutuzovsky.

Alle disse tre veje i hovedstaden har et stort antal mindeværdige bygninger, så det at gå langs dem vil ikke kun være behageligt, men også nyttigt. Prøv at vælge ikke "myldretid" til disse ture, da ellers ledsages din udflugt af udstødningsgasser og brummen af biler.

Anbefalede: